Miss Turism 2013 din Venezuela împuşcată în cap în timpul protestelor anti-guvernamentale

Un tânăr motociclist o duce la spital pe Miss Turism 2013 a statului Carabobo, Genesis Carmona, după ce aceasta a fost împuşcată în cap în timpul unor proteste anti-guvernamentale din statul sud-american.
Un tânăr motociclist o duce la spital pe Miss Turism 2013 a statului Carabobo, Genesis Carmona, după ce aceasta a fost împuşcată în cap în timpul unor proteste anti-guvernamentale din statul sud-american. (MAURICIO CENTENO / AFP / Getty Images)

Miss Turism 2013 a statului Carabobo, Genesis Carmona, o tânără studentă la Facultatea de Turism în vârstă de 22 de ani, a fost împuşcată în cap marţi, în oraşul Valencia, în timpul protestelor îndreptate împotriva guvernului socialist care au cuprins recent Venezuela.

Ziarul venezuelean El Universal a arătat imaginea dramatică cu Carmona care era transportată departe de proteste de un tânăr pe o motocicletă. Fata a încetat din viaţă la o zi după ce a fost împuşcată în timpul marşului de protest.

După două săptămâni de manifestaţii, violenţele s-au soldat cu şase morţi şi zeci de răniţi. În timp ce preşedintele socialist Nicolas Maduro conduce cu o mână de fier şi acuză un complot „fascist” împotriva guvernării sale, ţara este năpăstuită de o rată a criminalităţii uriaşă, o lipsă de bunuri de consum şi o rată a inflaţiei de peste 50%.

Tânăra studentă este a doua deţinătoare a unui titlu de Miss din Venezuela care şi-a pierdut viaţa de la începutul anului.

Monica Spear, care a fost distinsă cu titlul Miss Venezuela 2004, şi soţul ei, Thomas Henry Berry, au fost împuşcaţi mortal în maşina lor pe 6 ianuarie de o bandă de hoţi înarmaţi, care au rănit-o şi pe fiica acestora în vârstă de cinci ani.