Ministrul Muncii: "Ceea ce face Parlamentul este iresponsabil! PSD şi ALDE sunt dezlănţuite"

Ceea ce face în acest moment Parlamentul - în fapt PSD şi ALDE, care deţin majoritatea - este iresponsabil, a declarat miercuri dimineaţa ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, în condiţiile în care comisiile de specialitate din legislativ au votat o serie de majorări salariale cu un impact bugetar impresionant.
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii)
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat miercuri, la Antena 3, că Guvernul este "clar în favoarea unor salarii decente" în zona administraţiei publice, motiv pentru care a şi prevăzut o creştere medie de 30% până în 2021 în proiectul legii unitare a salarizării în sistemul bugetar aflat în lucru la Ministerul Muncii, însă ceea ce face în acest moment Parlamentul, două partide de fapt, este iresponsabil."

Potrivit ministrului, costul total al "pomenilor electorale" este de 9 miliarde de lei, din care ultimele majorări adoptate de deputaţi pentru cadrele sanitare, angajaţii caselor de asigurări de sănătate şi personalul didactic şi nedidactic din învăţământ se ridică la 4,8 miliarde de lei, costuri adiţionale faţă de OUG 20 a Guvernului privind salarizarea.

"Nu va fi fezabil. Se fac promisiuni şi cei care vor fi păcăliţi sunt oamenii, angajaţii din administraţie", a afirmat Pîslaru.

"Ceea ce face în acest moment Parlamentul, două partide de fapt, este iresponsabil. În momentul în care ai creştere economică, dar tu renunţi la taxe, atunci tu degeaba te uiţi la creşterea economică. Partidele acestea, PSD şi ALDE, sunt dezlănţuite, până la a obţine cu orice preţ voturi. Insultă demnitatea şi decenţa poporului român", a încheiat Dragoş Pîslaru.

Reamintim că, în ciuda nemulţumirilor exprimate de Guvern şi de liberali, Comisiile de muncă şi buget din Camera Deputaţilor au adoptat o serie de amendamente la Ordonanţa 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar prin care cresc veniturile unor categorii de bugetari, lucru catalogat de mai mulţi exponenţi ai guvernului drept populism şi cumpărare de voturi.