Ministrul moldovean de Externe: Avem cu România o istorie, o limbă şi o cultură comună, dar trebuie să construim şi o infrastructură comună

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova
Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova (mfa.gov.md)

Prezent la Bucureşti, unde a participat la o reuniune a ambasadorilor români, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său român, Ramona Mănescu. În cadrul discuţiilor, acesta a declarat că: „Noi avem cu România o istorie, o limbă şi o cultură comună, dar trebuie să depunem mai multe eforturi să construim şi o infrastructură comună: mai multe poduri, interconectări electrice, conducta de gaz, telecomunicaţii”.

Mai mult decât atât, potrivit ministrului de Externe, Republica Moldova este interesată să avanseze cât mai rapid pe mai multe dosare de cooperare cu România. În cadrul unui interviu pentru Agenţiei de Presă IPN, citată de Radio Chişinău, Popescu a afirmat că în calitate de ministru de Externe îşi doreşte printre altele ca gazoductul cu România să fie construit cât mai rapid şi să fie eliminate preţurile la roaming cu Uniunea Europeană.

„Vrem să construim un pod nou la Ungheni, să ne conectăm la autostrada Unirii de la Iaşi spre frontiera cu Ungaria, pentru ca noi să accedem mai repede în Europa, ca TIR-urile noastre cu mărfuri să ajungă mai repede în Europa”, a punctat Nicu Popescu.

Totodată, şeful diplomaţiei moldoveneşti a precizat că instituţia pe care o conduce vrea ca Moldova să aibă aceeaşi situaţie existentă în toată Uniunea Europeană, iar cu România se va reuşi mai repede acest lucru.

„Acestea sunt subiectele pe care le discutăm cu colegii români. De fiecare dată când ne întâlnim, îi întreb la ce etapă suntem, care este următorul pas pe care trebuie să îl facem ca să nu se tărăgăneze aceste procese”, a adăugat Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe