Vladimir Plahotniuc nu se mai află în SUA, acesta ar fi plecat în Marea Britanie

Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (jurnal.md)

Fost şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Mihail Gofman susţine că Vladimir Plahotniuc nu se mai află în Statele Unite ale Americii, acesta părăsind SUA la scurt timp după sosire. Ca dovadă, Mihail Gofman a prezentat pe pagina sa de Facebook date din registrul migraţional american.

Potrivit datelor prezentate de fostul angajat CNA, Plahotniuc a sosit în SUA la 15 iunie, imediat după ce a părăsit Republica Moldova în urma schimbării puterii. A stat în SUA doar două zile, ulterior părăsind ţara.

Vizita anterioară a lui Plahotniuc în SUA a fost la începutul lunii mai, când cotidianul.md a dezvăluit că acesta a plătit în jur de un milion de dolari pentru un avion de lux. Gofman susţine că fostul lider PD a plecat ulterior în Marea Britanie, alături de Constantin Botnari şi că cei doi s-ar afla şi în prezent acolo.

„Datele sunt valabile însă doar pentru cetăţeanul moldovean Vladimir Plahotniuc şi paşaportul său eliberat de autorităţile moldoveneşti cu nr. AA0000001”, mai transmite sursa citată, precizând că Plahotniuc deţine şi cetăţenia României, Rusiei şi Cehiei.