Ministrul Economiei: Directorului Salrom i-a fost mărit salariul a doua zi după tragedia de la Praid

Radu Miruţă (Facebook/miruta.ro)
Loredana Diacu
03.07.2025

Ministrul USR al Economiei, Radu Miruţă, a declarat că directorului Salrom i-a fost mărit salariul de la 32.000 la 38.000 de lei a doua sau a treia zi după tragedia de la Praid. Decizia a fost luată de Adunarea Generală a Acţionarilor.

Miruţă a mai precizat că mulţi directori ai companiilor de stat şi-au pus criterii de performanţă atât de joase încât le îndeplinesc şi dacă "se uită pe geam."

„Ministerul Economiei e acel minister cu foarte multe companii de stat. A doua sau a treia zi după tragedia de la Praid, când întreaga Românie era îngrijorată, erau acolo forţele statului care încercau să limiteze impactul, iar directorului Salrom i-au mărit salariul. 38.000 de lei de la 32.000, pe 28 mai.

Adunarea Generală a Acţionarilor a decis mărirea acestei indemnizaţii. Doar bucata fixă, că mai au şi o bucată variabilă”, a declarat Radu Miruţă, pentru B1 TV.

Ministrul a invocat apoi situaţia de la Cuprumin şi Institutul de Cercetări în Transporturi, unde e o indemnizaţie fixă de 50.000 de lei pe lună, dar „mai au o componentă variabilă care creşte. E drept asta? Nu e drept”.

Noul ministru al Economiei a mai declarat că va analiza activitatea directorilor de companii de stat, iar acolo unde va fi cazul, va pune noi criterii de performanţă pentru ca aceştia să-şi justifice salariile: „Am ac de cojocul acelor oameni, însă durează câteva luni, pentru că eu ca ministru, prin intermediul AGA, pot să propun schimbarea indicatorilor de performanţă. Voi face asta la modul real, nu să te uiţi în oglindă şi să spui că l-ai îndeplinit. Va urma o evaluare a celor care îndeplinesc acei indicatori de performanţă”.

Radu Miruţă a afirmat că, la sosirea în minister, a constatat că mulţi directori au încercat să-şi securizeze posturile şi veniturile: „Unii (directori – n.r.) şi-au betonat contractele pe Ordonanţa 109, au mimat o selecţie, au făcut un contract cu indicator de performanţă extraordinar de jos. Şi dacă te trezeşti dimineaţa şi te uiţi pe geam, e suficient, că ai îndeplinit indicatorul de performanţă. Deci unii au un caracter contractual care foarte greu sau mai lent poate fi schimbat. Mă voi ocupa şi de aceia”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor