"Mihaela, dragostea mea". Şeful mişcării care îl susţine pe Geoană: Jumătate din poporul ăsta a râs la faptul că un bărbat îşi iubeşte soţia

Profesorul Dumitru Borţun, preşedintele Mişcării "România renaşte", care îi reuneşte pe susţinătorii lui Mircea Geoană, a sărit să-l apere, la Digi24, pe cel mai nou candidat intrat oficial în cursa pentru Cotroceni.
Proiectul "România renaşte" l-a propus iar pe Mircea Geoană candidat la alegerile prezidenţiale. Rămâne de văzut dacă mişcarea - care este la stadiul de ONG - se va transforma într-un partid prezidenţial.
Jurnalistă: Dar vreau să vă arăt o declaraţie pe care a făcut-o Mircea Geoană. Mircea Geoană spune că îi va fi comod cu Marcel Ciolacu în turul 2. Competiţia o vede mai degrabă cu Elena Lasconi şi şi-a învăţat lecţia, nu mai ţopăie pe scenă. Cât de mult îl afectează sintagma prostănac a lui Ion Iliescu şi ţopăiala din 2009?
Dumitru Borţun: Nu cred că românii au rămas la stadiul ăsta de infantilism ca să aducă din urmă lucruri care s-au întâmplat, s-au spus, în urmă cu 10, 15, 20 de ani. Nu cred. Adică cei care îl atacă pentru probleme de genul ăsta, că a spus "Mihaela, dragostea mea" şi tot timpul îi se adaugă după numele Mircea Geoană "Mihaela, dragostea mea", lăsăm la o parte misoginismul atent care zace aici şi râsul ăla de ţăran ştirb, aşa, înapoiat, care râde de unul care nu-şi bate nevasta şi care şi-o respectă. Jumătate din poporul ăsta a râs la faptul că un bărbat îşi iubeşte soţia. Deci sunt lucruri incredibile. Alţii vorbesc de ceasurile de la Vanghelie. Nu-şi dau seama că altceva nu s-a găsit. Dacă se bate toba cu ceasurile...
Antonio Andruşceac (AUR): În campania asta pe care şi-a făcut-o în avans, a avut concediu de la NATO, de unde era plătit?
Dumitru Borţun: Nu a avut aprobare de la NATO... Mai am două lucruri să vă spun despre cei care tot bat toba cu trecutul lui Geoană. Unu, nu există verificare mai sigură şi mai credibilă decât cea de la NATO. O organizaţie de talia acestei alianţe nord-atlantice care îl aduce ca înalt funcţionar public numărul doi în organizaţie nu se joacă cu datele şi nu face verificări de...
Şi a doua observaţie pe care vreau să o fac arată orientarea de valoare a acestor oameni şi care conduc de 30 de ani în România. E o orientare spre trecut, nu spre viitor. Vine un om cu program pentru România, cu plan de viitor şi ei încep să-i spună ce a spus acum 15 ani. Deci este incredibil.
Jurnalistă: Se întâmplă la fel pentru fiecare candidat în parte. E normal să-i cunoaştem cât mai bine. Era normal să-i cunoaştem chiar mai devreme. Dacă ne tot comparăm şi ne uităm înspre SUA, că am vorbit de Alianţa Nord-Atlantică, acolo ştim cu mult timp înainte de alegeri cine sunt candidaţii, vedem şi dezbateri. Deci cumva, setea aceasta de a cunoaşte candidatul este valabilă.
Dumitru Borţun: Eu nu neg ideea de dezbatere şi de cunoaşterea candidatului. Neg acest mod de a gândi primitiv, infantil, cu trimitere în trecut. Vorbeşte-mi despre prezentul lui Geoană, şi atunci devine relevant, într-adevăr.