MERS îşi arată colţii în Tailanda. 36 de persoane în carantină

După infectarea a 186 de oameni şi uciderea a 36 în Coreea de Sud în 2015, virusul MERS şi-a făcut apariţia în Tailanda, forţând autorităţile să plaseze în carantină peste 30 de persoane.
Oamenii poartă măşti de protecţie pentru a preveni contractarea virusului MERS în Tailanda, 19 iunie 2015. Virusul a reapărut în 2016 în ţara asiatică. (Captură Foto)
Andrei Popescu
26.01.2016

Tailanda a plasat în carantină 32 de persoane în încercarea de a preveni răspândirea Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), după ce un al doilea caz a fost detectat vineri, a anunţat luni un oficial al Ministerului Sănătăţii.

Virusul a fost descoperit la un bărbat de 71 de ani din Oman care a călătorit în Bangkok. Fiul său, şoferi de taxi, personalul hotelului unde s-a cazat şi pasagerii avionului cu care a călătorit bărbatul au fost supuşi carantinei timp de două săptămâni, a declarat reporterilor Amnuay Gajeena, directorul general al Departamentului tailandez pentru Controlul Bolilor.

Alte opt persoane au fost identificate şi plasate de asemenea în carantină, a declarat el.

Acţiunile companiei aeriene şi ale hotelului s-au schimbat puţin în cursul zilei de luni, în contrast cu pierderile semnificative înregistrate în iunie 2015, când a fost identificat primul caz.

Bărbatul diagnosticat cu virusul MERS în cazul din 2015 a provenit tot din Oman. Omul de afaceri, în vârstă de 75 de ani, a supravieţuit bolii.

MERS a fost identificat prima dată în Arabia Saudită în 2012 şi majoritatea cazurilor au fost înregistrate în Orientul Mijlociu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat în 7 ianuarie 2016 că a raportat existenţa a 1.626 de cazuri de infecţie cu MERS în 26 de ţări, care au fost confirmate de laboratoare. De asemenea, organizaţia a raportat cel puţin 586 de decese provocate de acest virus.

MERS este cauzat de coronavirus, din aceeaşi familie care a declanşat în 2003 în China epidemia faţă de SARS (Sindromul Respirator Acut Sever).

Virusul poate genera simptome precum febră, probleme respiratorii, pneumonie sau insuficienţă renală. Până în prezent nu se ştie de existenţa unui tratament sau vaccin pentru MERS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor