Numărul victimelor produse de virusul MERS a ajuns la 32 în Coreea de Sud

Un angajat în sectorul sud-coreean al sănătăţii stropeşte cu soluţie antiseptică într-un sat din districtul Sunchang, aproximativ 240 km sud de Seul, 19 iunie 2015.
Un angajat în sectorul sud-coreean al sănătăţii stropeşte cu soluţie antiseptică într-un sat din districtul Sunchang, aproximativ 240 km sud de Seul, 19 iunie 2015. (Captură Foto)

O altă persoană a căzut pradă virusului MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) în Coreea de Sud, ridicând numărul de morţi provocat de această epidemie fatală la 32.

Ministerul sud-coreean al Sănătăţii a declarat duminică că un bărbat de 55 de ani şi-a pierdut viaţa în cursul zilei de sâmbătă, în ciuda faptului că ritmul răspândirii epidemiei pare să se fi încetinit.

Ultima victimă a contractat virusul la Centrul Medical Samsung din capitala Seul şi a fost diagnosticată în 9 iunie. Aproximativ 90 de pacienţi, vizitatori şi membri de personal medical au fost infectaţi în acest centru medical.

Ultima victimă a ridicat rata mortalităţii virusului MERS la 17,5% în Coreea de Sud, de la 15% cu o săptămână în urmă şi 10% în urmă cu două săptămâni.

Conform datelor oficiale din cea de-a patra economie a Asiei, un număr total de 182 de persoane au fost infectate cu MERS până acum, dintre care 15 se află în stare critică.

Un total de 91 de pacienţi şi-au revenit şi au fost eliberaţi din spital în timp ce, duminică, au fost înregistrate 2.562 de persoane ca fiind plasate sub carantină.

Coreea de Sud se luptă cu această epidemie din 20 mai, când un bărbat de 68 de ani a fost diagnosticat pozitiv cu acest virus după ce s-a întors din Arabia Saudită, unde MERS a fost identificat pentru prima dată în 2012.

Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu face parte din familia de viruşi corona, care include răceala comună dar şi SARS. Virusul poate cauza simptome precum febră, probleme de respiraţie, pneumonie şi insuficienţă renală.

Pe moment nu există un vaccin pentru tratarea MERS.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.