Guvernul sud-coreean a anunţat încetarea epidemiei de MERS în această ţară

Călătorii poartă măşti de protecţie într-un metrou din Seul pentru a împiedica contractarea virusului MERS, 5 iunie 2015.
Călătorii poartă măşti de protecţie într-un metrou din Seul pentru a împiedica contractarea virusului MERS, 5 iunie 2015. (Captură Foto)

Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat încetarea epidemiei fatale de MERS în Coreea de Sud, în condiţiile în care nu au mai fost raportate noi cazuri de infecţie de peste 3 săptămâni.

Premierul sud-coreean Hwang Kyo-ahn, în cadrul unei întâlniri a oficialilor guvernamentali în capitala Seul, a declarat luni că pericolul prezentat de cea mai mare epidemie a virusului MERS în afara Arabiei Saudite a trecut.

“După ce s-au luat în considerare circumstanţe variate, personalul medical şi guvernul consideră că oamenii nu au de ce să mai fie îngrijoraţi”, a declarat Hwang.

“Cer publicului să renunţe la toate temerile legate de MERS şi să îşi reia activităţile zilnice normale, incluzând cele economice, culturale, de relaxare şi şcolare”, a adăugat el.e.

Declaraţia premierului sud-coreean are loc la 69 de zile după primul caz de MERS raportat în ţară. De atunci, virusul mortal a infectat 186 de oameni şi a ucis 36 în Coreea de Sud.

Epidemia de MERS a avut un efect dezastruos asupra economiei sud-coreene, înregistrându-se o scădere cu 40% a numărului de turişti străini în Coreea de Sud. Doar în luna iunie, cel puţin 130.000 de turişti străini şi-au anulat planurile de călătorie în această ţară datorită temerilor legate de MERS, au susţinut oficialii guvernamentali.

MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) a fost identificat prima dată în Arabia Saudită în 2012. Boala face parte din familia de viruşi corona, care include răceala comună dar şi SARS. Virusul poate genera simptome precum febră, probleme respiratorii, pneumonie sau insuficienţă renală.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.