"Mentorul" Năstase, nemulţumit de pupilul Ponta

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Alegerea lui Liviu Dragnea la şefia interimară a PSD, cu o majoritate zdrobitoare de voturi în cadrul Comitetului Executiv, "a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politică de partid", a opinat joi, pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase, care a criticat modul în care Victor Ponta a înţeles să conducă partidul.

"Nu am vrut să scriu despre Cex, inainte de Cex. In opinia mea, a fost un vot impotriva unui anumit mod de a face politică de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare si a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai functionat. Sedinţele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu.

Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernarii), fără corecţii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidenţiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid, transformarea congresului anunţat in Consiliu National şi apoi încercarea de amânare a Congresului până în 2017 au fost doar câteva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea. Cu speranţa că unele lucruri vor putea fi îndreptate", scrie Năstase.

Un exemplu în acest sens ar fi formularea unei politici a guvernului în domeniul justiţiei. Năstase s-a declarat nemulţumit de atitudinea lui Robert Cazanciuc, actualul ministru al Justiţiei, care "crede că toată responsabilitatea în această materie revine CSM", lucru total greşit în opinia sa.

În loc să facă propuneri constructive, astfel de miniştri stau "proptiţi în porţile ambasadelor", cu referire directă la Ambasada SUA, şi nu fac altceva decât să se ocupe de "problemele" de corupţie, a continuat Năstase, lăsat, de altfel, fără viză de americani din cauza condamnărilor sale în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii".

"Sigur că Dragnea are o serie de vulnerabilităţi. El reprezintă însa o şansă de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relaţiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD, dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stângii şi va candida separat în alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca preşedinte al Consiliului National, se poate ocupa de departamentele partidului.

Ar trebui revitalizat sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu trebuie renunţat la el. Unde să se ţin sedinţele de departamente? In munţi? În cele 10 camere din Kiseleff? Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Până în noiembrie, la Congres, trebuie schimbată strategia, trebuie renunţat la excluderi, trebuie refacută echipa. Daca nu, probabil că la Congres, va avea loc o schimbare radicală", a mai precizat Adrian Năstase.

La scurt timp după ce a fost uns şef interimar al PSD, Liviu Dragnea declara că ar fi o mare greşeala ca experienţa unor oameni ca Ion Iliescu, Adrian Năstase, sau Athanasiu să nu fie folosită, pentru că sfaturile lor sunt preţioase.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.