Meleşcanu: Războiul bate la uşă. Trebuie să ne adunăm forţele

Fostul director SIE Teodor Meleşcanu, în prezent candidat independent la prezidenţiale, a declarat în cadrul unui interviu pentru Ziare.com publicat luni, că, în contextul în care "războiul bate la uşă", este nevoie de mai mult ca oricând de o adunare a tuturor forţelor care doresc să lucreze pentru această ţară.
Andrei Pricopie
06.10.2014

alte articole

Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.10.2014

Fostul director SIE Teodor Meleşcanu, în prezent candidat independent la prezidenţiale, a declarat în cadrul unui interviu pentru Ziare.com publicat luni, că, în contextul în care "războiul bate la uşă", este nevoie de mai mult ca oricând de o adunare a tuturor forţelor care doresc să lucreze pentru această ţară.

Meleşcanu a afirmat că se vede un preşedinte dirijor care va trage "la aceeaşi căruţă cu toţi ceilalţi". "Vorbesc despre căruţa mare care se numeşte România şi dacă ea nu ne preocupă, se duce de râpă", a explicat prezidenţiabilul.

"Suntem într-o situaţie foarte grea. Economic, România e confruntată cu mari probleme, mai ales la nivel micro, la nivelul vieţii de zi cu zi motorul economic e gripat, de la micul întreprinzător, la marile companii. Avem o problemă şi din punctul de vedere al securităţii noastre în zonă. Războiul bate la uşă, avem conflictul din Ucraina. În zona Orientului Mijlociu avem Siria, avem Irakul cu Statul Islamic. E nevoie mai mult ca oricând de o adunare a tuturor forţelor care doresc să lucreze pentru această ţară", a subliniat Meleşcanu.

Fostul şef SIE a avertizat că nu trebuie să cădem din nou în jocul "ce vine la opoziţie e prost pentru majoritate" şi invers, pentru că dacă îl continuăm, nu facem decât "să ne erodăm" orice şansă ca România să devină un partener important şi viabil în UE şi NATO.

"Când îi întrebi pe americani, îţi spun că doresc o Românie democratică, stabilă şi prosperă. Pentru că sunt interesaţi să aibă un aliat funcţional. Lumea nu se uită doar la ce spunem, ci şi la ce facem. Dacă aveţi nevoie de nişte bani şi invitaţi pe cineva la masa pentru o discuţie în sensul acesta, iar în faţa oaspeţilor începeţi să va certaţi cu soţul, va mai scăpaţi şi o palmă, bateţi copilul, credeţi că ei vor fi interesaţi să stabilească o relaţie cu dvs?", se întreabă retoric Meleşcanu.

În viziunea acestuia, dacă noi continuăm să dăm mesaje disparate, dacă nu suntem predictibili, dacă nu ne ţinem de cuvânt şi nu suntem cu adevărat parteneri pe măsura a ceea ce reprezentăm, adică cea mai mare dintre ţările mici ale UE, atunci suntem şi noi în clădire, dar nu suntem la masa deciziilor.

Întrebat cum are de gând să determine guvernul să se ţină de cuvânt, să aibă o politică predictibilă, Meleşcanu a replicat: "Sunt pârghii: refuzul de a promulga o lege, preşedintele are un înalt grad de expunere mediatică, declaraţiile lui au mare greutate, preşedintele are dreptul de a face declaraţii în Parlament, conduce şedinţele de guvern la care participă, poate cere referendum".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor