Tăriceanu visează la turul doi: Iohannis este în scădere, eu în urcare. Dacă continuă aşa..

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, în carul unei conferinţe de presă la Sibiu, că este singurul care îl poate învinge pe Victor Ponta, pentru că liderul liberalilor, Klaus Iohannis, aflat în prezent pe locul doi în sondaje, este în scădere pentru că oamenii îşi pierd încrederea în acesta, potrivit Mediafax.

"Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta. Mai mult de atât, ultimele sondaje indică faptul că Ponta, care are avantajul de a fi şi premier, este favorit pentru a intra în turul doi. Pe locul doi este Iohannis, dar ceea ce se întâmplă cu Iohannis este o scădere rapidă de susţinere din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, mă refer la dosarul cu ANI, şi sigur că cetăţenii îşi pierd încrederea", a precizat acesta.

Tăriceanu, considerat de opoziţie a fi un apropiat al premierului Ponta, susţine că până şi colegii lui Iohannis din ACL îşi pierd încrederea în acesta ca urmare a problemelor pe care le are cu Agenţia Naţională de Integritate.

"Presupunând că decizia justiţiei îi va bara drumul domului Iohannis către Preşedinţie, se va încerca imediat un atac la adresa justiţiei, lucru care nu ar fi corect. Nu mai vorbesc de posibilitatea ipotetică de a fi ales şi apoi declarat incompatibil. Cum ar fi apoi să se organizeze alte alegeri? Aici este o gravă problemă de iresponsabilitate şi mitul pe care domnul Iohannis încearcă să-l construiască în jurul domniei sale este puternic zdruncinat de acest comportament", a adăugat Tăriceanu.

Tăriceanu a explicat că Iohannis este pe locui doi, "este în scădere, a ajuns la 22%. Eu sunt pe locul trei cu 12 puncte şi dacă continuă tendinţa lui de scăderee şi a mea de urcare ajungem în turul doi şi acesta este obiectivul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne