Ialomiţianu: Eurostatul arată că Ponta guvernează împotriva românilor

Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)

În plină campanie prezidenţială premierul Victor Ponta primeşte încă o dată confirmarea de la Eurostat că guvernează împotriva românilor, scrie sâmbătă, pe blogul personal, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe.

Datele furnizate de Eurostat arată că România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în luna august 2014 privind scăderea volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul după ce în luna iulie a acestui an s-a situat pe locul al doilea. În luna august 2014 volumul cifrei de afaceri privind comerţul cu amănuntul a înregistrat o scădere de 0,6% faţă de luna precedentă.

Situaţia volumului cifrei de afaceri privind comerţul cu amănuntul este şi mai proastă atunci când vorbim de vânzarea carburanţilor care în luna august 2014 a scăzut cu 3,2% faţă de luna precedentă a acestui an şi cu 7,3% faţă de luna august din anul precedent.

"Anunţul Eurostat privind evoluţia comerţului în Uniunea Europeană vine după alte două anunţuri devastatoare pentru Victor Ponta. Eurostat a anunţat recent că la sfârşitul trimestrului II 2014 România a înregistrat cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană, iar în luna iulie 2014 România s-a situat pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte reducerea locurilor de muncă", a remarcat fostul ministru al Finanţelor.

Ialomiţianu a explicat că principalul indicator privind puterea de cumpărare a populaţiei îl reprezintă volumul cifrei de afaceri a comerţului cu amănuntul.

În opinia acestuia, scăderea volumului cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a avut loc din cauza politicilor de supraimpozitare a mediului de afaceri şi a românilor şi a tăierii investiţiilor, politici aplicate de Victor Ponta încă de la instalarea la Palatul Victoriei.

"Victor Ponta nu poate compensa pomenile electorale oferite românilor din banii publici cu reducerea dramatică a locurilor de muncă în sectorul privat în urma intrării în faliment a câtorva mii de firme. Din păcate şi la ultima rectificare bugetară Victor Ponta a continuat să taie banii de investiţii pentru a îi folosi în campania electorală deşi ştia ca principala cauză a intrării României în recesiune a reprezentat-o reducerea dramatică a resurselor pentru investiţii", a subliniat Ialomiţianu.

Mai mult decât atât, fostul ministru susţine că premierul Ponta "se încăpăţânează" şi în privinţa aplicării în continuare a cursului aberant de 4,73 lei/euro privind calculul accizei şi a taxei de 7 eurocenţi pe litrul de carburant măsuri care au reprezentat cauza principală a reducerii dramatice a volumului cifrei de afaceri privind comerţul cu carburanţi.

"Din păcate trebuie să îi dam dreptate lui Moise Guran cu privire la afirmaţia că Victor Ponta poate fi anchetat pentru subminarea economiei. Sperăm că romanii îl vor sancţiona pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din cauza proastei guvernări", a fost concluzia acestuia.