Papahagi, PMP şi povara propriei responsabilităţi

Adrian Papahagi a vorbit, vineri, despre condiţiile pe care le-a pus când a fost invitat să devină unul din membri fondatori ai PMP şi cum au fost acestea încălcate ulterior.
Andrei Pricopie
03.10.2014

alte articole

Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.10.2014

Adrian Papahagi a vorbit, vineri, despre condiţiile pe care le-a pus când a fost invitat să devină unul din membri fondatori ai PMP şi cum au fost acestea încălcate ulterior.

"Daniel P. Funeriu, Sebastian Lăzăroiu, Marian Preda, Cristian Hrituc şi Cristian Diaconescu pot confirma faptul că, în luna mai 2013, când mi-au adresat la Sibiu invitaţia de a fi unul dintre fondatorii PMP am pus doar două condiţii: 1. să fie atrasă şi Monica Macovei; 2. să nu fie partidul Elenei Udrea. Tot ei pot confirma, cum pot şi Traian Băsescu sau Eugen Tomac, că nu am emis nicio pretenţie: nu am solicitat vreo funcţie sau vreun avantaj de orice natură, nu mi-am manifestat niciodată vreo intenţie privind alegerile europene", a explicat acesta.

Papahagi a venit cu aceste clarificări pentru că a considerat că unele lucruri să fie consemnate corect de istoria recentă, astfel încât fiecare să poarte doar povara propriei responsabilităţi.

"Că ulterior Elena Udrea a venit în partid şi l-a dominat, iar apoi a devenit preşedintele său, e un adevăr. Poate ea însăşi să confirme că mi-am manifestat constant opoziţia faţă de acest lucru. Am făcut-o prin luări de poziţie interne, protestul şi apoi demisia la momentul Marin Anton (care coincidea cu momentul Elena Udrea, Florin Popescu, Pinalti, etc.), şi contracandidarea ei la şefia partidului", a adăugat Adrian Papahagi.

În ceea ce priveşte apropierea de Monica Macovei acest lucru nu a reprezentat un deziderat din partea formaţiunii lui Traian Băsescu. Amintim că şeful statului a lansat la un moment dat o serie de critici la adresa fostului ministru al Justiţiei, ceea ce a evidenţiat direcţia în care mergeau lucrurile în privinţa acestui aspect.

În iulie 2014, Adrian Papahagi a demisionat din PMP, la o lună după ce un alt membru fondator, Teodor Baconschi, a luat aceeaşi decizie.

"Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni; nu văd nicio diferenţă morală, politică sau mediatică între ea şi Victor Ponta. Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut ţara şi televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am minţit. Adio, PMP!”, a scris atunci Papahagi pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor