Medvedev: Mulţi din Rusia preferă capitularea necondiţionată a Ucrainei în locul oricărei alte opţiuni

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că Ucraina are o ultimă şansă de a păstra o anumită formă de structură statală după încheierea acţiunilor militare şi de a obţine o oportunitate de dezvoltare paşnică, potrivit Turkey Pravda.
„Actuala Ucraina, despre care se ştie că nu ne place deloc — mă refer la regimul politic care există acolo — are, totuşi, în anumite condiţii, după încetarea acţiunilor militare, o ultimă şansă de a-şi păstra o formă de structură statală sau entitate juridică internaţională şi de a obţine o oportunitate de dezvoltare paşnică”, a declarat Medvedev la Forumul de Drept Internaţional de la Sankt Petersburg.
"În cazul în care respinge pacea, pe Ucraina o aşteaptă capitularea necondiţionată, şi mulţi din Rusia preferă această opţiune", a afirmat Medvedev, potrivit Digi24.
Alte câteva puncte esenţiale din discursul lui Medvedev
El susţine că lipsa unor persoane autorizate să semneze un acord de pace în Ucraina este o mare problemă.
"În Ucraina ar trebui să existe persoane care să poată semna documentele acordului în conformitate cu constituţia; doar astfel aceste documente nu vor fi respinse", a declarat Medvedev.
El afirmă că încă mai este mult de lucru la un document care, cel mai probabil, va fi semnat cu Ucraina, iar nivelul la care se va semna va depinde de situaţia de pe teren.
În opinia lui Medvedev, susţinătorul pe termen lung al lui Vladimir Putin, criza ucraineană a devenit apogeul cursului distructiv urmat de NATO.
El suţine că mulţi oameni din Rusia preferă capitularea necondiţionată a Kievului în locul oricărei alte opţiuni.
"În cazul în care respinge pacea, pe Ucraina o aşteaptă capitularea necondiţionată, şi mulţi din Rusia preferă această opţiune", a afirmat Medvedev, potrivit Digi24.
În discursul său, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei a mai afirmat că acţiunile Băncii Mondiale şi ale FMI în privinţa Ucrainei constituie, de facto, finanţarea războiului.
El consideră că ar trebui ca toate ţările implicate în conflictul din Ucraina să se angajeze că nu vor obstrucţiona procesul de pace.
Totodată, Medvedev a ameninţat direct spunând că apariţia trupelor „Coaliţiei celor Dispuşi” în Ucraina va fi considerată o ameninţare militară şi o ţintă legitimă.