Maia Sandu, la întrevederea cu Nicolae Ciucă: Cu ajutorul României vom continua să ne consolidăm independenţa energetică

Maia Sandu, întrevedere cu Nicolae Ciucă (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
12.02.2022

Preşedintele, Maia Sandu, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă a salutat „rezultatul excelent” al şedinţei comune a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti, în cadrul căreia au fost semnate 13 acorduri şi protocoale importante, afirmând că reuniunea este încă o dovadă a relaţiei speciale pe care Republica Moldova o are cu România.

„Am apreciat faptul că cele două Guverne au reuşit să pregătească proiecte concrete pentru oameni, la mai puţin de trei luni de la semnarea Foii de parcurs, în cadrul vizitei mele la Bucureşti. Scopul nostru e să consolidăm această relaţie în ascensiune, în beneficiul ambelor ţări şi al cetăţenilor noştri”, a menţionat şefa statului.

În cadrul discuţiilor preşedinta R. Moldova a mulţumit României pentru sprijinul acordat în procesul de modernizare a ţării sale, salutând, în special, semnarea Acordului privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro.

„Cu ajutorul României vom continua să ne consolidăm independenţa energetică, vom investi în infrastructura naţională şi locală, în programe culturale şi educaţionale”, a subliniat Maia Sandu.

În contextul ultimelor evenimente în domeniul energetic, este foarte important să fie discutat planul B privind aprovizionarea Moldovei cu gazele din România în cazul de criză imediată, precum şi contractele pe o perioadă de lungă durată, începând cu 2023, a subliniat fostul deputat Alexandr Slusari.

„A câta oară putem spune ferm că prietenul la nevoie se cunoaşte. Mulţumesc din suflet, dragă Românie. Acest sprijin ar trebui să fie şi mai valoros pentru noi, în situaţia când vedem că şi ţara de peste Prut acum trece prin tot mai multe greutăţi”, a adăugat acesta.
Guvernele R. Moldova şi României s-au întrunit vineri, 11 februarie, într-o şedinţă comună, la Chişinău, în cadrul căreia cele două state au semnat 13 documente bilaterale: acorduri şi protocoale de colaborare de importanţă strategică: Acordul privind asistenţa financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane euro; anularea tarifelor de roaming între cele două ţări; Acordul privind construirea unui pod peste Prut, la Ungheni etc.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor