Nicolae-Ionel Ciucă: În prezent, la Chişinău există cea mai mare deschidere în relaţia cu România, înregistrată vreodată

Ce ţine de agenda europeană, R. Moldova poate conta pe întreaga deschidere din partea instituţiilor României, atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles.
Nicolae-Ionel Ciucă şi Natalia Gavriliţa (gov.md)
Tatiana Chiriac
11.02.2022

Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, în cadrul şedinţei comune a guvernelor României şi R. Moldova care a avut loc vineri, a asigurat Chişinăul de implicarea totală pentru o cooperare consolidată în sectoarele cheie.

„Ne bucură să vedem acum la Chişinău cea mai mare deschidere, înregistrată vreodată, în relaţia cu România. Aceste premise favorabile ne permit să construim o intensă şi ambiţioasă agendă bilaterală.

În 2020, într-un an de criză, România a acordat asistenţă oficială pentru dezvoltarea R. Moldova în valoare record de 46,8 milioane euro”, a declarat premierul român.

În ceea ce priveşte agenda europeană a Republicii Moldova, Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări că România va fi şi mai departe susţinătorul hotărât şi vocal al ţării. „Puteţi conta pe întreaga deschidere şi cooperare din partea instituţiilor României, atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles.”

Membrii guvernelor au abordat în şedinţă mai multe subiecte precum: agenda europeană a R. Moldova, implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprobarea unei noi Agende de Asociere a R. Moldova cu UE pentru următorii 7 ani, noul program de asistenţă macrofinanciară din partea UE pentru următorii 2 ani, în valoare totală de 150 milioane de euro, dar şi modalităţile de conectare a R. Moldova la „Iniţiativa celor Trei Mări”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor