Ludovic Orban va candida la şefia PNL

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban (Epoch Times România)

Ludovic Orban a declarat luni că va candida la şefia PNL, după ce conducerea partidului, în frunte cu Crin Antonescu şi-a dat demisia, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile parlamentare.

"Am spus că în momentul în care postul de preşedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la funcţia de preşedinte PNL", a declarat Orban, conform Realitatea TV.

În ceea ce priveşte scoaterea lui Călin Popescu Tăriceanu din sala în care a avut loc şedinţa PNL de astăzi, şedinţă în cadrul căreia Antonescu şi-a asumat răspunderea pentru eşecul la alegeri, PNL-ul a decis aderarea la ALDE, s-a decis demiterea lui Radu Stroe, etc., Orban a declarat că iniţiativa nu i-a aparţinut lui:

"Nu am dat tonul scoaterii domnului Tăriceanu din sală. Eu am spus un lucru foarte simplu. În reuniunea DP a PNL nu au loc decât membri PNL şi că mi s-a părut o lipsă de decenţă să vii neinvitat alături de cei care de două luni de zile şi-au pus în pericol funcţiile, şi-au pus în pericol integritatea, care au făcut un efort uriaş într-o luptă cu partidul-stat PSD şi tu, care ai pactizat cu duşmanul, să vii să te aşezi la aceeaşi masă cu oamenii care nu merită o semenea sfidare", a mai declarat Orban, pe care Tăriceanu îl acuzase că ar fi fost iniţiatorul scoaterii sale din sală.