Ponta: Oferta noastră e foarte clară - USL

Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)

În contextul în care preşdintele PNL Crin Antonescu urmează să-şi dea demisia de la conducerea partidului ca urmare a scorului nesatisfăcător înregistrat la alegerile europarlamentare, premierul Victor Ponta a reiterat luni apelul de refacere a USL.

"Oferta noastră e foarte clară: USL. Exact aşa cum am semnat USL în 5 februarie 2011, dacă nu greşesc", a declarat Victor Ponta.

Cu o zi în urmă, premierul îi invita la masa dialogului pe liderii liberali care încă mai cred în USL pentru refacerea alianţei. "De mâine, şi vorbesc în numele USD, suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL, pentru a reporni proiectul pe care românii l-au votat în 2012. E o mână întinsă pentru că semnalul dat de electorat este unul foarte clar. Noi îi vrem înapoi pe cei care cred în USL", a subliniat Victor Ponta.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a precizat, luni, pentru Mediafax, că PSD nu este interesat de demisia lui Antonescu, ci de cine va fi noul preşedinte şi ce decizii va lua acesta, adăugând că se menţine deschisă oferta refacerii USL.

"Demisia lui Crin Antonescu este o discuţie internă a PNL. Ne interesează mai puţin demisia lui Crin Antonescu, ne interesează cine va fi noul preşedinte al PNL şi ce decizii va lua PNL în perioada următoare, pentru că noi păstrăm deschisă oferta refacerii USL", a precizat Cătălin Ivan.

Crin Antonescu asigura în cursul zilei că nu se pune problema ca PNL să revină într-o combinaţie de guvernare alături de PSD şi alături de Victor Ponta, pentru că liberalii îşi asumă misiunea de a da o alternativă la guvernarea Ponta-PSD.

„Un lucru este clar şi asupra lui nu există dubiu, mai ales după ce am avut o consultare telefonică în cursul nopţii, cu cea mai mare parte dintre preşedinţii organizaţiilor noastre, cu parlamentarii noştri, cu lideri PNL în sensul cel mai larg – nu se pune problema ca PNL să revină într-o combinaţie de guvernare alături de PSD şi alături de domnul Ponta, nu se pune problema ca PNL să nu îşi asume ceea ce crede că este misiunea sa, împreună cu alţii, anume de a da o alternativă la guvernarea Ponta-PSD. Eu cred că în acest moment lucrurile sunt cumva simplificate pe scena politică şi că toţi cei care au o viziune comună, inclusiv de natură doctrinară, trebuie să-şi unească eforturile. Pentru mine urgenţa se formulează în sensul, aşa cum am spus şi în Campania electorală, unui larg front PSD în vederea alegerilor prezidenţiale”, a precizat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne