Tăriceanu organizează prima şedinţă USL

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Călin Popescu-Tăriceanu a organizat luni în biroul său de la Senat o reuniune a liderilor coaliţiei guvernamentale, despre care preşedintele Victor Ponta afirmă că poate fi considerată drept o şedinţă USL.

La întrunirea din biroul lui Tăriceanu, susţinător fervent al PSD/USL s-au strâns foştii miniştri liberali Daniel Chiţoiu (acuzat de DNA de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat în dosarul ASF - Carpatica), Cristian David, ginerele lui Mihail Vlasov, de asemenea acuzat de abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii de către DNA şi Andrei Gerea. Ulterior la reuniune a venit, conform Realitatea, Valeriu Zgonea, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea, Marian Neacşu, Gabriel Oprea, Daniel Constantin, Hunor Kelemen, Vereştoy Attila şi Laszlo Borbely, cu alte cuvinte, reprezentanţii alianţei PSD-PUNR-PC.

Întrebat înainte de şedinţă de ce a ales ca reuniunea coaliţiei guvernamentale să aibă loc în biroul lui Călin Tăriceanu, premierul a declarat că nu a fost o alegere şi că fostul premier i-a invitat la reuniune pe liderii coaliţiei.

"Nu am ales, domnul Tăriceanu ne-a invitat şi după cum ştiţi ne vedem la Senat", a afirmat Ponta care a confirmat că reuniunea poate fi considerată ca şedinţă USL.

Reamintim ca Popescu Tăriceanu, demisionat convenabil din PNL la finele lui februarie 2014, când Crin Antonescu a hotărât să iasă de la guvernare şi din USL, şi-a depus la fel de convenabil cererea de reînscriere în partid cu doar câteva zile înainte de europarlamentarele desfăşurate sub auspiciiile unui prognozat eşec al liberalilor, văduviţi de voturile simpatizanţilor USL.

Odată eşecul liberalilor confirmat (sub 15% din sufragii versus 20%, cât a promis Antonescu), Călin Popescu Tăriceanu, pe care Victor Ponta îl prezintă sus şi tare drept un adevărat liberal, încearcă să tragă barca PNL-lui sub flamura roşie PSD.