Conducerea PNL a votat trecerea partidului la PPE

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Conducerea PNL a votat trecerea europarlamentarilor partidului la PPE, cel mai puternic grup din Parlamentul European, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al partidului, Cristina Pocora.

Propunerea, venită din partea lui Crin Antonescu a fost adoptată cu un singur vot împotrivă şi trei abţineri. Pocora a mai declarat că decizia BPN va fi supusă şi aprobării Delegaţiei Permanente.

Partidul Popular European (PPE) conduce, conform exit poll-urilor cu 212 mandate în rezultatele parţiale pentru viitorul Parlament European, urmat de social democraţi, grupul ALDE, din care face parte PNL-ul situându-se pe locul trei. Din PPE face parte şi Partidul Democrat Liberal al lui Vasile Blaga, care a salutat propunerea lui Antonescu.

Reamintim că în această dimineaţă, după eşecul la alegerile pentru Parlamentul European, la care PNL a obţinut puţin sub 15% din voturi, versus 20% cât a promis Antonescu, liderul liberal declara, că le va propune colegilor săi ca europarlamentarii PNL să treacă în familia popularilor europeni, pentru a evita numirea unui preşedinte socialist în fruntea Comisiei Europene.

Criticată de ALDE (grupul de partide din care face parte în prezent PNL în Parlamentul European), iniţiativa lui Crin Antonescu a fost primită cu bucurie de preşedintele PPE, Joseph Daul, care i-a transmis liderului liberal că salută propunerea acestuia şi a anunţat că grupul este gata să demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne