Lidera protestelor Şor: Sandu şi Recean pregătesc provocări militare pe Nistru/ Reacţia Guvernului: Îşi explică eşecul în faţa finanţatorilor

Marina Tauber, la protestele din centrul Chişinăului
Marina Tauber, la protestele din centrul Chişinăului (facebook.com/Partidul Şor)

Mâna dreaptă a deputatului fugar Ilan Şor, Marina Tauber - organizatoarea „protestelor de la Chişinău” care ajută Moscova în planurile de destabilizare a R. Moldova, a ieşit vineri într-un briefing de presă în sala de conferinţe a Parlamentului şi a declarat că preşedinta Maia Sandu şi prim-ministrul Dorin Recean ar pregăti o provocare militară în data de 17 aprilie.

Iar pentru a atrage şi mai mult atenţia cetăţenilor, incitând la ură, vicepreşedinta Partidului Şor a ţinut să puncteze că evenimentul ar urma sa aibă loc „a doua zi de Paşti”, iar scopul ar fi să atragă Moldova într-un război care nu este al ei.

„Preşedinta Maia Sandu şi premierul Dorin Recean pregătesc pentru data de 17 aprilie, a doua zi de Paşti, provocări militare la frontiera cu regiunea transnistreană. Mai mult, la aceste acţiuni, ar urma să participe cetăţeni străini”, a declarat deputata Partidului Şor.

În afirmaţiile sale, Tauber face referire şi la „servicii speciale internaţionale” şi susţine că Sandu şi Recean ar fi gata să sacrifice mii de vieţi, de dragul unor interese străine Republicii Moldova, fără să prezinte dovezi în acest sens, dând de înţeles că moldovenii ar trebui s-o creadă pe cuvânt.

„Conform informaţiilor obţinute din cadrul mai multor servicii speciale internaţionale, care sunt verificate, Maia Sandu şi Dorin Recean pregătesc provocări militare. Data pentru acest plan diabolic nu a fost aleasă întâmplător de către aceşti cinici, ci intenţionat, întrucât este mare sărbătoare şi toată lumea o va petrece împreună cu familia”, a afirmat Marina Tauber.

Continuând, fără nicio dovadă, să învinuiască preşedinta şi prim-ministrul de la Chişinău, organizatoarea aşa-ziselor proteste ale Partidului Şor, a menţionat că la acţiunile militare ar urma să participe un contingent internaţional, şi anume din România.

„Cu toată responsabilitatea vă mai spun că autorităţile noastre, la indicaţia Maiei Sandu şi a lui Dorin Recean, au trimis, săptămâna trecută, în România, 10.000 de uniforme ale Poliţiei Naţionale şi 10.000 de uniforme ale Armatei. Scopul este ca la acţiunile militare să participe un contingent internaţional”, a mai susţinut Tauber, adăugând că „de la mai multe întreprinderi moldoveneşti au fost comandate 3.000 de sicrie”.

„Acţiunile la care suntem martori oculari zi de zi demonstrează că planurile dictatorului Sandu şi Recean au scopul de a escalada situaţia de pe teritoriul Republicii Moldova, iar ţara noastră să fie implicată într-un război străin. Sarcina noastră, a cetăţenilor, este de a opri acest plan inuman al regimului Sandu-Recean”, a afirmat Tauber.

În replică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a ţinut să puncteze că „afirmaţiile doamnei Tauber sunt false şi fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii şi dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să acopere în faţa finanţatorilor eşecul total al protestelor plătite. Instituţiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări şi ţin situaţia sub control”.

Totodată, reporterii portalului media Zona de Securitate, au observat că deja a patra săptămână consecutiv, regiunea transnistreană este folosită drept partea a războiului informaţional în care se află Republica Moldova de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

„Ieşirea de azi a Marinei Tauber pare să fie parte din suita de acţiuni de destabilizare a Republicii Moldova coordonată direct de Kremlin. Denumirea planului „Sandu - Recean” probabil a fost o idee locală. Războiul hibrid include activităţi subversive ale serviciilor speciale străine şi diverse tehnici de denaturare a informaţiilor. Lupta nu e pentru teritorii, ci pentru minţile şi atitudinile oamenilor”, scrie Zona de Securitate pe canalul său de Telegram.