Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale pe 2016, pe repede înainte în Parlament

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2016, votul final fiind programat, pentru ambele legi, miercuri.
Şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor
Şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

Dezbaterile au început în acestă dimineaţa iar parlamentarii au admis doar 22 de anexe la legea bugetului de stat şi au respins alte 309. Dezbaterile s-au încheiat în timp record, în jurul orei 16, aceasta deşi şedinţa era programată să dureze până la ora 24, potrivit comunicatului remis în acesta dimineaţă de Camera Deputaţilor.

În ceea ce priveşte legea asigurărilor sociale, potrivit Mediafax, parlamentarii au adoptat articolele şi anexele legii, de asemenea, într-un ritm alert, fără comentarii sau voturi împotrivă, după ce ministrul Muncii, Anca Costea, a prezentat cifrele cheie ale bugetului asigurărilor sociale.

Conform ministrului, veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat sunt estimate în anul 2016 la 52,59 miliarde lei, din care 99,4% sunt aferente sistemului public de pensii, iar cheltuielile totale ajung la circa 52,37 de miliarde de lei, din care 99,8% pentru sistemul public de pensii.

Ministrul Muncii a mai precizat că veniturile totale ale bugetului de asigurări sociale sunt cu 4,7% mai mici faţă de cele de anul trecut, în urma scăderii cu 4,4% a veniturilor sistemului public de pensii şi al creşterii cu 5,9% a veniturilor sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

În aceste condiţii, pentru susţinerea în totalitate a cheltuielilor finanţate din acest buget pentru 2016 se alocă o subvenţie de 14,49 miliarde lei de la bugetul de stat, cu 22,4% mai mică decât cea de anul trecut.

De asemenea, potrivit sursei citate, din totalul cheltuielilor aferente sistemului public de pensii, 98,8% vor fi destinate asistenţei sociale şi 1,2% pentru administrarea sistemului public de pensii, respectiv cheltuieli de personal, bunuri şi servicii, dobânzi datorate Trezoreriei şi active nefinanciare.

Votul final în Parlament pentru bugetul de stat şi al asigurărilor sociale este programat pentru miercuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne