Lăzăroiu: Povestea cu liber la migraţie timp de 15 zile arată cu vârf şi îndesat mizeria în care se scaldă partidele

Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie
Liviu Dragnea, invitat la Conferinţa Naţională Anticorupţie (Epoch Times România)

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, susţine că iniţiativa vicepremierului Liviu Dragnea de a da o ordonanţă de urgenţă care să permită ca, într-un termen de 15 zile, aleşii să-şi decidă apartenenţa politică fără să îşi mai piardă mandatul, reflectă „cu vârf şi îndesat mizeria în care se scaldă actualele partide politice”.

„Povestea asta cu liber la migraţie timp de 15 zile, vă spun, arată cu vârf şi îndesat mizeria în care se scaldă actualele partide politice. Trăim într-o mlaştină urât mirositoare pe care ne amăgim să o numim democraţie. Când îl vezi pe Dragnea cum îl acuză pe Iohannis că e traseist politic, el însuşi fiind un traseist (a trecut de la PD la PSD), te apucă greaţa. Aş vrea să aveţi o vedere de ansamblu. Nişte lideri de la centru, un fel de stăpâni de sclavi, se ceartă acum pe împărţirea sclavilor, iar primarii şi comunităţile pe care le reprezintă sunt trataţi ca nişte vite aduse la târg”, a evidenţiat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial afirmă că dacă premierul Victor Ponta adoptă această controversată ordonanţă care dă liber la migraţia aleşilor locali, pierde alegerile „cu o probabilitate de 100%”. „E greşeala care umple paharul. Hai, Viorele, puţin curaj şi în decembrie îţi iei popcorn să te uiţi la investirea noului preşedinte”, i-a transmis acesta lui Ponta.

Lăzăroiu a argumentat că deşi calculele PSD/UNPR/PC arată că o astfel de mişcare politică ar aduce mai multe voturi, ca urmare a dezertărilor viitoare ale aleşilor locali, lucrurile vor sta tocmai invers - vor pierde mai mult voturi decât vor câştiga, pentru că, în turul doi, Ponta are nevoie cam de 17-20% din bazinul electoral al acelora cărora le pasă de democraţie, care vor taxa această iniţiativă.

„Pesediştii ăştia seamănă mult cu ruşii. După ce i-au dat pe liberali afara de la guvernare, acum îi acuză că primarii liberali s-au ales cu voturile PSD şi îi vor înapoi. Aşa făceau şi ruşii. Îţi ocupau ţara, îţi furau tezaurul şi pe urmă îţi cereau despăgubiri de război. Bine, ca şi liberalii s-au aliat cu ei... Politic, nici PSD n-ar fi avut azi premierul fără liberali. Dacă există o lege de interdicţie a migraţiei politice, după ieşirea liberalilor de la guvernare, Ponta era out”, a afirmat acesta, adăugând că din punct de vedere legal este „o tâmpenie” iniţiativa lui Dragnea.

Referitor la opoziţia manifestată de PMP, PDL şi PNL faţă de iniţiativa vicepremierului Dragnea, Sebastian Lăzăroiu le sugerează acestor formaţiuni să rămână consecvente în poziţia adoptată, şi, în cazul în care ordonanţa se va adopta să nu participe la culegerea roadelor ei.

„Oricum, PDL, PNL, PMP trebuie să declare răspicat că nu vor primi niciun primar, preşedinte CJ sau consilieri, dacă guvernul va da liber la migraţie prin OUG. Asta ca să rămână credibili. Dacă vor beneficia de OUG, protestele lor nu vor avea nicio valoare”, a subliniat ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne