Lavrov apasă pedala propagandei. Afirmă că nicio naţiune nu este în siguranţă în faţa atacurilor ostile ale SUA

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov (Wikimedia.org)

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, susţine că "situaţia din Ucraina şi din jurul acesteia nu este decât o manifestare a unei coliziuni pe scară largă care implică încercările unui grup mic de ţări occidentale care caută să domine lumea şi o inversare a emergenţei intrinseci a unei arhitecturi multipolare, informează agenţia rusă de stat TASS.

Potrivit sursei citate, Lavrov a mai spus, într-un articol pentru revista Razvedchik, că nicio ţară nu este protejată în prezent de "raidurile ostile" ale Statelor Unite şi ale aliaţilor lor.

"În general, nimeni nu mai este astăzi la adăpost de 'raidurile' ostile ale americanilor şi ale aliaţilor lor din NATO", a opinat el, afirmând că "în afară de Rusia, numeroase ţări sunt în prezent ameninţate şi şantajate".

Şeful diplomaţiei din ţara care a lansat anul trecut la 2 februarie o invazie sângeroasa în ţara sa vecină Ucraina, afirmă că "situaţia din Ucraina şi din jurul acesteia nu este decât o manifestare a unei coliziuni pe scară largă care implică încercările unui grup restrâns de ţări occidentale care caută să domine lumea şi o inversare a emergenţei intrinseci a unei arhitecturi multipolare".

"Ei şi-au stabilit o sarcină strategică de descurajare cuprinzătoare a Chinei, ca parte a aşa-numitelor strategii Indo-Pacific, de asemenea", a declarat Lavrov.

El a criticat ceea ce a spus că este o interferenţă vicioasă a Occidentului în afacerile interne ale naţiunilor suverane, inclusiv în Bielorusul frăţesc, şi a condamnat blocada economică de ani de zile a Cubei.

"În timp ce acţionează în cele mai rele tradiţii coloniale, americanii şi susţinătorii lor încearcă să împartă lumea în 'democraţii' şi 'regimuri autoritare'", a remarcat ministrul rus de externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe