Latura sensibilă a lui George Clooney: ajută persoane fără adăpost în Scoţia

Actorul George Clooney la Centrul Kennedy  pentru Drepturile Omului şi Justiţie, New York, 17 noiembrie 2010
Actorul George Clooney la Centrul Kennedy pentru Drepturile Omului şi Justiţie, New York, 17 noiembrie 2010 (KIMIHIRO HOSHINO / AFP / Getty Images)

Celebrul George Clooney se dedică acţiunilor de caritate. George Clooney va fi prezent în Scotia în luna noiembrie, pentru a vizita o cafenea care ajută persoanele fără adăpost. Totodată, actorul va oferi unei persoane norocoase şansa de a lua o cină privată cu el, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru acţiunile caritabile scoţiene.

SocialBite este un lanţ de cafenele caritabile în Scotia fondate de cuplul Josh Littlejohn şi Alice Thompson. Cafenele din Glasgow şi Edinburgh angajează oameni fără adăpost şi donează o mare parte din profiturile sale luptei împotriva sărăciei în ţară şi în străinătate.

Co-fondatorul Josh Littlejohn a declarat ziarului local Scotsman: "Este o mare onoare de a aduce unul dintre oamenii cei mai faimoşi din lume în Scotia şi este uimitor faptul că el sprijină SocialBite."

"Va face o vizită la o cafenea SocialBite (Clooney n.r.) şi se va întâlni cu personalul şi clienţii noştri, dar va gusta şi mâncarea şi cine ştie poate că se va alătura chiar personalului pentru a da o mână de ajutor în spatele tejghelei!"

Orice persoană care face o donaţie de 5 lire sterline la cafenea - donaţie care va fi introdusă într-o urnă - poate câştiga o întâlnire cu vedeta zilei, iar al doilea va câştiga, de asemenea, o întâlnire cu Clooney şi o invitaţie la Scottish business awards. Decernarea premiilor va avea loc pe 12 noiembrie, iar Clooney va ţine un discurs la această ceremonie.

Actorul este bine cunoscut pentru munca sa de caritate, acesta fiind şi co-fondator al organizaţiei de caritate Not On Our Watch, împreună cu vedetele hollywoodiene Matt Damon şi Brad Pitt. Organizaţia îşi propune sensibilizarea opiniei publice cu privire la atrocităţile din Birmania, Darfur şi Zimbabwe.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.