Julianne Moore - rol de excepţie pentru Oscar. Regizorii au lucrat cu pasiune la "Still Alice"
Regizorii filmului "Still Alice" au ieşit la rampă şi au explicat că la peliculă toată echipa a lucrat cu multă pasiune, mai ales că unul dintre ei a avut o boală similară cu cea prezentată în film. Regizat de Richard Glatzer şi Wash Westmoreland, "Still Alice" este adaptarea unui roman de Lisa Genova, în care personajul principal este o profesoară de psihologie care se luptă cu primele semne ale bolii Alzheimer.
După ce actriţa americană Julianne Moore a câştigat premiul Oscar 2015 la categoria "Cea mai bună actriţă" cu rolul Dr. Alice Howland în "Still Alice", filmul urcat în box office-urile din SUA şi în acest weekend a intrat şi în topurile din Europa.
Regizorul Wash Westmoreland este uimit de modul în care a fost primit filmul de public. Westmoreland şi Glatzer, au constsastat că filmul pare să schimbe percepţia oamenilor în ceea ce priveşte boala Alzheimer. Aceştia consideră că un mare aport la această reacţie o are Julianne Moore. "Am fost mereu fanii ei având în vedere modul ei de a munci", a mărturisit Westmoreland. "Fiecare personaj pe care îl interpretează este complet diferit, dar foarte realist, fie că este vorba Waves Amber, Sarah Palin sau Cathy Whitaker. Emană inteligenţă, este emoţional vulnerabilă şi are capacitatea de a acţiona fără cuvinte. În multe filme ale ei, ca de exemplu "Safe", are talentul de a se face înţeleasă fără să vorbească".
Realizatorii au organizat programul cronologic, proiectarea scenelor, costumele, coafurile, machiajul şi au urmărit diferitele faze ale bolii. "Toată lumea în producţia, de la actori la asistenţi, imediat simţit ceva special în legătură cu interpretarea Julianne", a spus Glatzer. "Acest lucru a adus un spor în eforturile fiecărui membru al echipei."
Westmoreland a precizat că niciun membru al familiilor lor nu a suferit de Alzheimer. "Dar am avut o circumstanţă foarte neobişnuită care ne-a propulsat spre acest material", a spus el. "Richard a fost diagnosticat cu ALS în 2011. Dar am văzut paralele enorme între ceea ce se întâmplă cu Alice şi prin şi ce a trecut Richard. Bolile pot fi considerate opuse: Alzheimer afecteaza funcţiile de cunoaştere, iar ALS atacă organismul, dar pe măsură ce avansează, ambele creează obstacole între individ şi restul lumii, şi în ambele se duce o luptă pentru păstrarea sinelui ".
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.