Lansarea cărţíi "Dincolo de aparenţe". Un mesaj ce transmite putere celor bolnavi
alte articole
Vineri a avut loc în Bucureşti, la Hotel Ibis - Palatul Parlamentului, prezentarea cărţii "Dincolo de aparenţe - biografia lui Robert Veres", a autorului Daniel Ţole, în programul Conferinţei EUROPLAN din cadrul proiectului ''Colaborare pentru managementul bolilor rare".
Vereş Robert este preşedintele Asociaţiei ''Werding Hoffman'', asociaţie ce reprezintă interesele bolnavilor cu sindromul Werding Hoffman sau alte afecţiuni ale sistemului locomotor, din Carei şi din toată ţara.
Afecţiunea Werdnig-Hoffman este o boală rară a copiilor mici, care se manifestă prin slăbirea muşchilor şi probleme musculare severe. Este o boală neuromusculară progresivă, rară, caracterizată prin degenerescenţa neuronilor motori.
În primele pagini cartea arată că viaţa nu este un secret, de aceea experienţele trebuie împărtăşite întregii lumi, ca apoi să învăţăm ce înseamnă să fii un şcolar pe patru roţi şi cum educaţia este ca o încăpere aerisită. Intrând mai adânc în povestea cărţii descoperim că, pentru Robert, familia a fost şi este şansa lui la o viaţă normală şi cum prietenia este haina ce ne îmbracă sufletul ferindu-l de frigul singurătăţii. Este o carte ce educă inima, educă gândirea şi ne aduce aminte că pe acest pământ suntem, înainte de toate, oameni.
Referindu-se la impactul pe care cartea l-a avut în viaţa sa, Robert Vereş a declarat pentru Epoch TImes: "Cartea este un vis realizat, este o putere transmisă celor bolnavi că poţi realiza vise când crezi în ele şi poţi merge mai departe zâmbind. Fiecare cititor va învaţa să-i privească pe cei afectaţi de o boală rară ca fiind diferiţi dar totuşi egali, e un pas spre a ne accepta."
Tânărul scriitor Daniel Ţole este ambasador al Asociaţiei ''Werding Hoffman”, iar aceasta este cea de-a treia sa carte. În fiecare carte, autorul susţine un eveniment caritabil, un scop legat de suflet, dezvăluind: “Nu este suficient să scriu dacă prin asta nu dau viaţă unei lumi în care să putem trăi din iubire, să fim pur si simplu îmbrăţişaţi de pace, să lăsăm bucuria să ne scalde sufletul, să învăţăm să dăruim cu inima”.
Daniel Ţole şi-a împărtăşit gândurile în legătură cu acest eveniment emoţionant: "Azi sunt sănătos, dar mâine pot să fiu un om bolnav şi nu pot avea pretenţia să fiu ajutat dacă eu nu am întins mâna atunci când am putut. Am trăit două vieţi paralele scriind această carte, evadând seară de seară din viaţa mea pentru a readuce la viată momente din viaţa lui Robert. M-a schimbat ca om, văd altfel viaţa şi cred că această carte, dacă nu este un medicament pentru suflet, sigur este un pansament pentru el. Chiar dacă sunt boli rare ele există şi afectează oamenii ce ne înconjoară ce merită o şansă la o viaţă normală, pentru că mulţi dintre ei se sting înainte să primească un diagnostic. Sunt lucruri triste dar trebuie să fim uniţi pentru a reuşi."
Fondurile strânse din vânzarea cărţilor vor fi donate Asociaţiei ''Werding Hoffman'', în scopul construirii unei tabere pentru tinerii cu dizabilităţi din ţară, a unui loc în care aceşti tineri să nu se mai simtă diferiţi, să înveţe să-şi accepte boala, să socializeze, să facă un pas spre a fi acceptaţi în societate prin diferite activităţi.
Deschiderea evenimentului cultural-caritabil a avut loc la Arad, la data de 17 iulie, urmând ca în 26 iulie să aibă loc în Carei la Castelul Karolyi, iar apoi şi în alte oraşe din ţară.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.