"Recoltarea sângeroasă" - abuzul transplanturilor de organe. Lansare de carte la Slobozia

.
. (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Epoch Times România vă invită să participaţi la lansarea traducerii în limba română a cărţii „Bloody Harvest”, scrisă de David Kilgour şi David Matas, ce va avea loc la Slobozia. Pentru investigaţiile cuprinse în acest volum - care descriu practica sistematică a jafului de organe, pe viu, organizată de statul comunist în spitalele militare din China - cei doi autori au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace în anul 2010.

Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

Autorii şocantelor anchete sunt David Kilgour, fost secretar de stat pentru Asia-Pacific, cunoscut pentru dezvăluirile sale legate de masacrul femeilor şi copiilor creştini în lagărele de refugiaţi din Darfur - şi nu mai puţin celebrul David Matas, avocat specializat în drepturile omului.

O anchetă realizată în martie 2006 de jurnaliştii de la Epoch Times a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politic. La câteva luni după aceste dezvăluiri, un raport independent efectuat de doi canadieni – David Kilgour şi David Matas, a confirmat cele mai sinistre bănuieli. În anul 2010, David Kilgour şi David Matas au scris a treia versiune a acestui raport, cartea „Bloody Harvest”.

Într-o alocuţiune recentă la Camera Deputaţilor din Roma, Italia, David Matas a afirmat că, după înrădăcinarea campaniei de persecutare asupra Falun Gong, China a devenit ţara cu cel mai ridicat volum de transplanturi din lume, după Statele Unite.

"Guvernul chinez a afirmat iniţial că toate organele proveneau de la donatori, deşi China nu avea un sistem al donării de organe. Guvernul, s-a repliat, afirmând că organele proveneau de la prizonierii condamnaţi la moarte şi apoi executaţi. Totuşi, guvernul a refuzat şi încă mai refuză şi astăzi să elibereze date statistice privind pedepsele cu moartea. Pentru a obţine volumul de transplanturi pe care China îl efectuează, numărul persoanelor condamnate la moarte şi, apoi, executate, ar trebui să fie de ordinul a 100.000 anual, cu mult mai mare decât cele mai ridicate estimări ale organizaţiilor neguvernamentale în privinţa execuţiilor. Concluzia la care eu, precum şi alţi oameni, am ajuns, conform căreia practicanţii Falun Gong sunt omorâţi pentru organele lor, nu se bazează numai pe date numerice. Mai curând, concluzia este fundamentată pe o serie de piste alcătuite din probe. Se bazează pe coroborarea tuturor probelor obţinute".

Volumul a fost prezentat anul acesta la Festivalul FânFest de la Roşia Montană din 13 august; la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, la 29 august; la Secţia de Arte Deliu Petroiu a Bibliotecii Judeţene Timiş, la 10 septembrie; la Facultatea de Medicină a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad la 11 septembrie; la Centrul Naţional de Informare Turistică Bihor din Oradea, la 12 septembrie; la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” din Cluj la 14 octombrie, Radio Ring şi TV Nova, Mediaş la 15 octombrie, şi Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov la 20 octombrie.

Lansarea volumului „Recoltarea Sângeroasă” va avea loc marţi, 28 octombrie, la ora 17:30, şi va debuta cu alocuţiunea redactorului-şef al Epoch Times România, Adrian Sturdza, urmată de vizionarea filmului „Free China: Curajul de a crede” şi de o sesiune de întrebări şi răspunsuri privind adevărurile şocante pe care cei doi autori le-au descoperit investigând acuzaţiile potrivit cărora guvernul chinez persecută şi omoară practicanţi Falun Gong.

Despre „Recoltarea sângeroasă”

Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor. Organele sunt obţinute cu forţa de la oameni nevinovaţi, deţinuţi tineri, care de cele mai multe ori nu sunt nici măcar condamnaţi. Aceştia sunt ţinuţi ilegal în lagăre speciale unde li se fac analize medicale. Sunt apoi păstraţi în viaţă până când pe piaţa neagră de organe a Chinei apare o persoană compatibilă din punct de vedere al grupei de sânge, al anticorpilor etc. Deţinuţii sunt folosiţi pentru a li se extrage diverse organe, care sunt vândute la preţuri exorbitante. După operaţie, se recoltează de obicei şi restul organelor, pentru transplanturi ulterioare. Carcasele - oameni uneori încă vii – sunt aruncate în cuptoare de cremare sau camerele cazanelor din spitalele militare.

„Recoltarea Sângeroasă” include declaraţii ale beneficiarilor de transplanturi, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea mai ilustrează modul în care practicile lipsite de etică din China afectează, de fapt, standardele etice şi ale drepturilor omului în restul lumii.

Punctele de vedere ale autorilor dezvăluie modalităţi de a combate abuzul în practica transplanturilor din China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură