Kiev: Forţele separatiste pro-ruse bombardează poziţii ale armatei ucrainene

Autorităţile militare ucrainene au acuzat forţele pro-ruse de bombardarea poziţiilor sale din estul Ucrainei, în ciuda faptului că în luna februarie a fost semnat la Minsk un acord de încetare a focului între Kiev şi rebelii pro-ruşi.
Soldaţi ucraineni se odihnesc în apropiere de oraşul Artemivsk, regiunea estică ucraineană Doneţk, 8 iunie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
16.07.2015

Autorităţile militare ucrainene au acuzat forţele pro-ruse de bombardarea poziţiilor guvernamentale din estul Ucrainei, în ciuda faptului că în luna februarie a fost semnat la Minsk un acord de încetare a focului între Kiev şi rebelii pro-ruşi.

Joi, oficialii ucraineni au declarat că forţele pro-ruse au desfăşurat miercuri aproape 100 de atacuri asupra bazelor armatei ucrainene, adăugând că asaltul a fost desfăşurat în mai multe zone şi că în timpul acestuia s-au folosit proiectile şi alte piese de artilerie.

Separatiştii pro-ruşi nu au comentat încă această acuzaţie.

Atacurile au avut loc într-un moment în care oficialii din capitala ucraineană Kiev au declarat miercuri dimineaţa că opt soldaţi şi-au pierdut vieţile şi alţi 16 au fost răniţi în decurs de 24 de ore, în estul tulburat al Ucrainei.

Consiliul pentru Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei a declarat că printre victime se numără cinci soldaţi ucişi de o mină de teren în regiunea Lugansk şi doi soldaţi ucişi de un foc de mortiere în aceeaşi zonă.

În acelaşi timp, forţele pro-ruse au declarat că doi dintre luptătorii săi şi un civil au fost ucişi marţi în Doneţk.

În timpul discuţiilor de pace de la Minsk din 12 februarie, liderii din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina au căzut de acord asupra retragerii de armament greu de pe linia frontului din estul ucrainean şi asupra încetării focului. Totuşi, ambele tabere au continuat să se implice în ciocniri armate izolate.

ONU consideră că peste 6.500 de oameni au fost ucişi până acum în acest conflict şi că aproape 1,5 milioane şi-au părăsit locuinţele din estul Ucrainei începând cu mai 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor