Kelemen Hunor sunat de Victor Ponta, pentru a negocia sprijinirea noului Guvern

Kelemen Hunor, UDMR
Kelemen Hunor, UDMR (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri că a fost sunat de premierul Victor Ponta, care l-a invitat la negocieri. Hunor a mai afirmat că nu i s-au făcut deocamdată propuneri concrete, dar urmează să aibă cât de curând o întrevedere cu premierul, în cursul căreia va decide dacă UDMR-ul va intra la guvernare sau îi va oferi cabinetului Ponta III doar sprijin parlamentar.

"Acum câteva minute am primit un telefon de la domnul Victor Ponta care ne-a invitat la negocieri. Am acceptat, urmează să stabilim poimâine o întâlnire oficială cu premierul Victor Ponta. Nu am intrat în detalii dacă vom avea ministere sau vom oferi sprijin parlamentar. Eu nu am o miză personală", a declarat Kelemen Hunor, citat de Revista 22.

"Nu neg că varianta cea mai bună de intrare la guvernare este cea cu miniştri, pentru că asigură o stabilitate mult mai consistentă pentru guvern. Se poate merge şi pe varianta susţinerii parlamentare, am încercat-o şi cu PSD în 2004, dar trebuie să vorbim cu colegii întâi", a mai declarat liderul UDMR.

Preşedintele UDMR-ului a refuzat să comenteze decizia lui Călin Popescu Tăriceanu, care disociindu-se-se de hotărârea lui Crin Antonescu de a rupe USL, a discutat timp de o oră cu Victor Ponta la Palatul Victoria, deşi nu a avut nici un mandat în acest sens.

Anterior discuţiilor cu premierul, Tăriceanu a organizat o conferinţă de presă pentru a anunţa că face un apel către liderul PNL Crin Antonescu să revină asupra deciziei de rupere a USL şi să se întoarcă în alianţă. În caz contrar, Tăriceanu a adăugat că se va întâlni personal cu premierul Ponta pentru a-i cere să-şi respecte toate angajamentele luate faţă de PNL, ceea ce a şi făcut, spre oprobriul colegilor săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne