Băsescu: Îi compătimesc pe Ponta şi pe Antonescu, oameni de proastă calitate, lipsiţi de responsabilitate

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Victor Ponta şi liderul PNL Crin Antonescu sunt „oameni de proastă calitate, lipsiţi de responsabilitate” şi au pus ţara în dificultate într-o perioadă de instabilitate în regiune.

Şeful statului s-a declarat "deranjat" de faptul că cei doi lideri „sunt atât de mărunţi încât au simţit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu preşedintele şi asta ar fi cauza pentru care se despart”.

„Dacă este ceva ce mă deranjează e că sunt atât de mărunţi cei doi lideri - Ponta şi Antonescu - încât au simţit nevoia să facă un joc despre cine comunică cu preşedintele şi ăsta ar fi motivul pentru care se despart. Cu niciunul nu fac aranjamente politice. Eu comunic instituţional cu ei. Lideri lipsiţi de responsabilitate. În perioada asta de când se chinuie să arate cine e vinovatul pentru ruperea USL am avut timp de reflecţie şi mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2009-2011 la Guvern s-ar fi aflat astfel de oameni şi nu Emil Boc, un lider responsabil. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lui Ponta şi Antonescu ar fi trebuit să-şi asume măsurile de trecere a ţării prin criză”, a precizat Traian Băsescu.

În opinia şefului statului, a fost o şansă pentru România că „oameni de proastă calitate ca Ponta şi Crin nu au fost atunci la guvernare”.

„România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni, lipsiţi de responsabilitate faţă de cei care i-au ales, că nu întotdeauna cei care te aleg aşteaptă de la tine să le dai bani, aşteaptă o guvernare corectă, în interes naţional. Ei, prin disputa lor, au pus ţara în dificultate într-o perioadă de instabilitate în regiune - Ucraina, Moldova, Bosnia. Ce s-ar fi întâmplat dacă aceşti oameni erau în timpul crizei economice? Acum, în condiţii mult mai bune, au reuşit să dea impresia de instabilitate. Îi compătimesc pentru faptul că deţin funcţii şi nu au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiilor”, a subliniat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne