Opiniile liberalilor: Tăriceanu nu are girul PNL să negocieze cu Ponta

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Mai mulţi lideri liberali, printre care Puiu Haşotti, liderul Grupului PNL din Senat, au declarat că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu avea acordul PNL să negocieze cu Victor Ponta pentru menţinerea USL şi l-au ameninţat cu retragerea sprijinului politic.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, atrage atenţia că demersul lui Tăriceanu nu are liegitimitate, deoarece fostul premier a fost prezent ieri la Delegaţia Permanentă a PNL, care a decis să ceară demisia lui Victor Ponta pentru că PSD şi noii săi aliaţi nu mai reprezintă votul cetăţenilor din 2012, astfel că Guvernul a devenit ilegitim.

"Ieri, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, (...) a constatat faptul că PSD şi Victor Ponta au decis să pună capăt proiectului USL (...) şi au luat act de faptul că s-a constituit o nouă majoritate ilegitimă. În acest sens, Delegaţia Permanentă a decis ca toţi miniştrii liberali, secretarii de stat şi şefii de agenţii să-şi depună mandatul, ca PNL să-i ceară demisia premierului Victor Ponta, deoarece PSD şi noii săi aliaţi nu mai reprezintă votul cetăţenilor din 2012 şi orice guvern ar face în această formulă nu ar fi legitim. În aceste condiţii, orice alt gen de acţiune se înscrie în afara deciziei PNL adoptată cu o covârşitoare majoritate", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Mihai Voicu, preşedinte PNL Dolj, a subliniat că fostul premier Tăriceanu nu are mandat din partea PNL să negocieze cu Victor Ponta, precizând că PNL i-a retras sprijinul politic:

"Există o decizie a Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal care stabileşte clar retragerea miniştrilor liberali din Guvern şi încetarea existenţei Uniunii Social Liberale. Regret faptul că domnul Tăriceanu, care a fost prezent aseară la întreaga şedinţă a Delegaţiei, susţine astăzi că preşedinţii de filiale ar fi votat în baza unor fapte relatate neconform cu realitatea (....) În momentul în care îşi asumă un dialog cu premierul Ponta, domnul Tăriceanu nu are girul şi susţinerea Partidului Naţional Liberal, ci este doar o acţiune pe care o desfăşoară pe cont propriu."

Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, a ţinut să precizeze că gestul lui Tăriceanu este unul personal şi nu este în conformitate cu decizia luată în şedinţa comună. "Dumnealui nu are niciun fel de mandat din partea PNL sau a conducerii partidului pentru a purta discuţii cu PSD sau Victor Ponta. (...) Domnul Tăriceanu trebuie să oprească această acţiune a domniei sale, care afectează imaginea partidului.”

Puiu Haşotti liderul senatorilor PNL, nu agrează acţiunile lui Călin Popescu Tăriceanu: "Nu ne putem juca de-a intratul şi ieşitul de la guvernare. Decizia Delegaţiei Permanente nu poate fi schimbată decât de decizia unei alte Delegaţii Permanente. Următoarea Delegaţie va fi doar după alegerile europarlamentare. Regret că prietenul şi colegul meu are acest demers inutil, păgubos şi fără consecinţe".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne