Jurnalista rusă condamnată după ce a scris de atacul rus asupra Teatrului Mariupol, bătută crunt de psihiatri

Maria Ponomarenko
Maria Ponomarenko (Europa Libera)

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, care a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru că a postat pe reţelele de socializare informaţii despre atacul aerian rusesc asupra teatrului din Mariupol, Ucraina, în care aproximativ 1.200 de civili se adăposteau de bombele ruşilor, a fost dusă într-un spital de psihiatrie unde a fost bătută crunt de doctorii de acolo.

Despre chinurile la care a fost supusă Maria Ponomarenko a scris jurnalistul rus Alexander Nevzorov, într-o postare pe canalul său de Telegram.

Sub titlul "Rusia se duce la vale", Nevzorov acuză că medicii psihiatrii, spălaţi pe creier de propaganda Kremlinului, au bătut-o pe jurnalistă "îndelung şi cu putere".

"I-au rupt braţele, au legat-o, au dezlegat-o şi au legat-o din nou”, a declarat jurnalistul rus despre 'tratamentul' ce i-a fost aplicat colegei sale de breaslă înainte ca aceasta să fie dusă în închisoare.

Redăm în continuare traducerea mesajului transmis de Alexander Nevzorov pe platforma amintită:

"Rusia se duce la vale, se duce la vale!

Răutatea şi maleficul se răspândesc tot mai mult. După ce i-a amorţit pe profesori, regimul s-a apucat să 'repare creierele' medicilor. Şi a făcut acest lucru foarte repede.

Succesul său în această privinţă a fost uimitor.

Este chiar mai uşor să-i transformi în porci pe "oamenii în halate albe" decât pe profesori, procurori şi scriitori.

Maşa Ponomarenko, o jurnalistă de la Rus News condamnată la 6 ani de închisoare pentru că a spus adevărul despre bombardamentul de la Mariupol, a fost dezbrăcată în batjocură şi bătută crunt de psihiatri înainte de a fi plasată în închisoare. Medicii au bătut-o pe Maşa îndelung şi cu putere. I-au rupt braţele, au legat-o, au dezlegat-o şi au legat-o din nou.

Temnicerii care au asistat la bătaie s-au înverzit de invidie şi au recunoscut că au multe de învăţat de la experţii medicali.

Nevzorov".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe