Izolarea este unul dintre ultimele lucruri prin care ai vrea să treci

Câteodată pot fi avantaje să faci lucruri de unul singur, însă izolarea adevărată începe să facă din ce în ce mai multe victime, în special printre bărbaţii tineri. Însă singurătatea ce vine mână în mână cu provocările realităţii de astăzi, nu trebuie să devină o povară.
izolarea (izolarea)
Vlad Negrilă
04.10.2017

Studiu după studiu a arătat faptul că izolarea şi singurătatea au fost asociate cu efecte negative asupra sănătăţii, iar unii cercetători au ajuns să considere izolarea pe termen lung ca fiind la fel de nocivă pentru longevitate precum fumatul. De asemenea, apare un risc înalt de afecţiuni cardiovasculare, infarct şi Alzheimer.

Un studiu recent a scos în evidenţă că doar prin faptul că stai singur, creşte cu 6% riscul de a muri prematur. Însă probabil că cea mai importantă problemă este că nu recunoaştem când suntem singuri sau nici măcar nu ne dăm seama de acest lucru. Partea bună este că soluţia este mai simplă decât ar putea crede majoritatea oamenilor. Mai întâi, este important să arunci o privire asupra vieţii tale şi să recunoşti că te simţi singur/ă.

Acest pas ar putea să nu fie foarte uşor de făcut, pentru că în general există teama de a nu părea că ai dat greş în acest domeniu, însă este un pas important. Ţii legătura cu persoanele pe care le consideri prieteni? Îţi iei din timp pentru a fi în preajma persoanelor care sunt importante pentru tine? Aproape toate interacţiunile pe care le ai au ajuns să fie pe reţelele de socializare.

În momentul în care ai observat că ceva lipseşte, singurătatea ar trebui să fie printre primele lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere. Reia legătura cu vechi prieteni şi cunoştinţe cu care nu ai mai vorbit de mult timp. Dacă simţi că ţi-ai dori prieteni noi, atunci fă ceva în această direcţie. Înscrie-te la cursuri de fitness, încearcă cursuri de improvizaţie, stai de vorbă cu alte persoane după ce se termină cursul la care te-ai înscris, alătură-te unui club sportiv sau când scoţi câinele afară, fă-o prin parc unde sunt mai mulţi oameni şi nu doar în jurul blocului.

Odată ce ai creat aceste legături, gândeşte-te la lucrurile cărora le poţi face faţă ca şi grup. Să te întâlneşti o dată la câteva luni la o cafea nu-i destul, aşa că alege ceva ce-aţi putea face cu regularitate de câteva ori pe lună. Recomand să vă strângeţi în jurul unei mese pentru diferite jocuri de tipul "board games" sau jocuri de rol.

Indiferent ce alegi, fă-o parte integrantă din programul tău, astfel încât să nu poţi planifica alte lucruri în aceeaşi perioadă. În acelaşi timp, membrii familiei tale să ştie mereu când au loc aceste întâlniri.

Izolarea este unul din ultimele lucruri prin care ai vrea să treci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor