Ion Sturza: Maia Sandu ne-a legat cu lumea civilizată, iar nu cu sângele ucrainenilor, precum laşul de Putin

Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)
Tatiana Chiriac
05.03.2022

Fostul premier moldovean, Ion Sturza constată că preşedintele Maia Sandu în pofida vremurilor grele şi a tuturor crizelor care s-au abătut asupra ţării a reuşit, împreună cu echipa sa, să „lege cu lumea civilizată” cetăţenii Republicii Moldova prin decizii ferme, coordonate şi conştiente, total opuse celor luate de liderul de la Kremlin.

„Ce noroc trebuia să ai să ajungi la guvernare în aşa vremuri? Pandemie devastatoare, inflaţie globală, şantaj energetic, război la vecini, refugiaţi, insecuritate. Opoziţie crescută şi educată de agresori, „ai noştri” mânaţi de ură şi vendetă personală şi un primar al Capitalei care foloseşte în modul cel mai cinic bieţii refugiaţi ca armă politică şi PR dezgustător.

Ce noroc trebuie să ai să iei decizii care acum o săptămână păreau de neconceput, să închizi Sputnik-ul şi alte canale de propagandă ale ruşilor? Dar cel mai important - să semnezi cererea de aderare la Uniunea Europeană. Şi să o faci conştient, coordonat cu UE, cu liderii europeni. Să o faci în aşa fel, ca să nu fie „o scrisoare pierdută”, ca să nu fii refuzat şi blocat.

Puteţi voi (unii) să continuaţi să spuneţi că am greşit ani în urmă când am susţinut-o deschis pe Maia Sandu, când am spus că Natalia Gavriliţa are vână sau că Nicu Popescu are stofă de mare diplomat. Că risc, inclusiv fizic, că supăr pe fraţi şi prieteni. Poate. Dar ce mai contează în condiţiile de azi?

Da, Maia Sandu ne-a „legat”. Şi nu a făcut-o ca laşul de Putin cu sângele ucrainenilor. Ea ne-a „legat” cu lumea civilizată, cu UE! Bravo, doamna preşedinte!”, scrie Ion Sturza pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării, Maia Sandu, spicherul Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa, au semnat joi, 3 martie cererea de aderare la Uniunea Europeană, însă socialiştii au condamnat „graba” cu care conducerea ţării a depus cererea, adăugând că ar fi „populistă” şi de natură să provoace „dezbinare în societate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor