Ion Sturza: Zeci de lideri mondiali îşi exprimă simpatia faţă de moldoveni, însă R. Moldova are nevoie în primul rând de susţinerea României

Lideri europeni vor face declaraţii despre viitorul european al Moldovei, dar prima trebuie să dea acest mesaj România, afirmă Ion Sturza.
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)
Tatiana Chiriac
28.02.2022

Micuţa, dar mândra Moldova, prinsă între rău şi bine, dă dovadă de un calm fenomenal, bine organizată şi fantastic de solidară cu poporul ucrainean!, constată fostul premier moldovean, Ion Sturza, menţionând că acest lucru stârneşte simpatia şi suportul pe tot globul. „Moldova nu e singură!”

„În ultimele zile, zeci(!) de lideri mondiali au apelat-o la telefon pe preşedinta Maia Sandu pentru a-şi exprima suportul şi simpatia faţă de moldoveni.

În timpul apropiat, mai mulţi lideri europeni vor face declaraţii (şi vizite!) despre viitorul european al Moldovei. Dar...”, scrie acesta pe contul lui de socializare, subliniind că prima ar trebui să dea acest mesaj România.

„Aşa cum a făcut-o Polonia în cazul Ucrainei. Ar fi un gest de simbolism istoric - moldovenii nu sunt uitaţi! La fel îmi doresc ca moldovenii să fie sunaţi în direct la TV din oră în oră şi întrebaţi: 'Ce mai faceţi fraţilor, cu ce vă putem ajuta?!'", a adăugat Ion Sturza.

În context, fostul prim ministru a mai subliniat că în prezent, R. Moldova trebuie ajutată să fie sigură că nu va avea o penurie de alimente, întrucât 40% din produsele de pe rafturile magazinelor sunt din Ucraina. „Trebuie substituite de urgenţă cu livrări din România.”

Totodată, Moldova trebuie alimentată constant cu energie - gaz, curent electric, păcură, carburanţi. „Nu pentru a se lăfăi, pentru a rezista pe prima linie şi pentru a crea condiţii zecilor de mii de refugiaţi. Organele de forţă, bănuiesc, au nevoie de suport logistic - echipamente neletale, transmisiuni, protecţie civilă, date, informaţii.”

Mai mult, în opinia lui Ion Sturza, Moldova are nevoie de protecţie cibernetică, de suport în lupta cu falsurile informaţionale, de specialişti în materie de securitate. „Este nevoie de un canal de comunicare permanent şi securizat la toate nivelurile. Moldova are nevoie de... România!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor