China continuă suprimarea practicanţilor Falun Gong: în 2021 mii de cazuri confirmate

Practicanţi Falun Gong la o parada prin cartierul chinezesc din New York - 18 aprilie 2021
Practicanţi Falun Gong la o parada prin cartierul chinezesc din New York - 18 aprilie 2021 (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Partidul Comunist Chinez (PCC) a continuat să aresteze şi să hărţuiască practicanţii Falun Gong în 2021, ca parte a campaniei sale de suprimare la nivel naţional, lansată cu mai bine de două decenii în urmă împotriva disciplinei spirituale.

Potrivit unui raport al Minghui.org, un site web din SUA care documentează persecuţia Falun Gong în China, în 2021 au fost confirmate 5.886 de arestări şi 10.527 de cazuri de hărţuire a practicanţilor. Deşi se crede că numărul abuzurilor este substanţial mai mare, aceste cazuri sunt singurele care au putut fi documentate.

Din cazurile raportate în 2021, 841 de arestări au avut loc în 2020, în timp ce 7 cazuri de hărţuire au avut loc în 2016 şi 1.275 în 2020, dar nu fuseseră confirmate anterior din cauza dificultăţilor de a obţine informaţii - a cenzurii grele impuse de Partidul Comunist Chinez.

Citiți și "Nu mai omorâţi oameni pentru organe" - jucător NBA cere regimului comunist chinez să nu mai recolteze organe cu forţa

Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, este o disciplină spirituală care implică exerciţii meditative şi învăţături morale bazate pe trei principii de bază: adevăr, compasiune şi toleranţă. Practica a câştigat popularitate în China în anii 1990, estimările efectuate de regimul comunist situând numărul practicanţilor între 70 şi 100 de milioane în 1996. Regimul comunist, temându-se că numărul mare al practicanţilor reprezintă o ameninţare la adresa controlului său autoritar, a iniţiat o campanie de amploare pentru a suprima practica în iulie 1999.

De atunci, milioane de oameni au fost deţinuţi ilegal în închisori, lagăre de muncă şi în alte puncte de detenţie, sute de mii fiind torturaţi, potrivit Centrului de Informaţii Falun Dafa. Mii de morţi au fost confirmaţi ca urmare a torturii şi relelor tratamente în detenţie, deşi acest număr probabil reprezintă vârful aisbergului, afirmă experţii, din cauza dificultăţii extreme de a verifica informaţiile din China.

Citiți și Birou chinez de tip Gestapo a urmărit "eradicarea" grupului spiritual Falun Gong în întreaga lume [RAPORT]

Una dintre strategiile Partidului de a eradica această disciplină spirituală include supunerea practicanţilor la torturi şi şedinţe de spălare a creierului pentru a-i forţa să renunţe la credinţă.

Campania sistemică de represiune a Partidului împotriva practicanţilor Falun Gong a fost etichetată drept „genocid lent” de către experţi, datorită eforturilor persistente, dar ascunse, ale regimului de a anihila grupul de credinţă în ultimele două decenii.

După cum a raportat Minghui.org, în 2021 a avut loc un vârf al numărului de arestări şi hărţuiri între aprilie şi iunie, ca parte a continuării campaniei „Zero” a Partidului, o politică de toleranţă zero faţă de practicanţii Falun Gong, care a apărut pentru prima dată în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei în martie 2020, extinzându-se apoi în alte provincii. Campania constă în hărţuirea practicanţilor aflaţi pe liste negre unul câte unul, pentru a-i determina să renunţe la credinţă.

Citiți și 100 de ani de crime odioase. Partidul Comunist Chinez la centenar

Centrele de "reeducare" - unde se organizează şedinţe de spălare a creierului - au „reapărut” recent în China pentru a reţine practicanţii care refuză să renunţe la Falun Gong, în ciuda hărţuirii din cadrul campaniei „Zero”, potrivit Minghui.org.

Nouă centre noi au fost deschise în Wuhan, adăugându-se celor 60 deja existente, se arată în raport.

Într-unul dintre acele noi centre, practicanţii Falun Gong au fost închişi în camere întunecoase, puşi să vizioneze videoclipuri care defăimează practica spirituală şi au fost supuşi lipsei de somn. Cei care au protestat făcând greva foamei au fost hrăniţi forţat.

Citiți și 8 martie? Violul în grup - arma preferată de tortură în lagărele Chinei comuniste

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe