Iohannis: PNL să colaboreze cu PDL în administraţia locală din Sibiu

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, a declarat că în legătură cu schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean Sibiu, doreşte o colaborare în administraţia locală, şi în acest context aşteaptă poziţia organizaţiei judeţene a partidului, precum şi poziţia PDL într-un interval relativ scurt.

Fiind întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă se vor iniţia demersuri pentru a schimba majoritatea actuală din Consiliul Judeţean Sibiu şi înlocuirea vicepreşedintelui PSD al instituţiei, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a precizat:

"Tema Consiliului Judeţean nu am abordat-o. O să o discutăm, o să vedem. Pentru mine va fi importantă poziţia organizaţiei judeţene PNL care va trebui să se poziţioneze şi, evident, într-un interval relativ scurt de timp, şi poziţia filialei PDL, cu care dorim să colaborăm în administraţia locală".

Iohannis a mai precizat că va discuta "mai degrabă cu domnul Blaga" decât cu liderii locali ai PDL, adăugând că problemele locale vor fi dezbătute între liderii locali ai celor două partide.

Liderul PNL Sibiu Mircea Cazan a afirmat, miercuri, că "USL nu a mai existat" în judeţ după ce s-a rupt Uniunea la nivel central decât pentru susţinerea unor proiecte "bune pentru comunitate", în timp ce cu democrat-liberalii a avut "o colaborare bună şi până acum" în judeţ.

Consiliul Judeţean Sibiu este format din 33 de consilieri, dintre care 9 de la FDGR, 9 de la PSD, 7 de la PDL, 3 de la PNL, 3 de la PP-DD şi 2 de la PC.

Pe perioada cât a existat alianţa USL, întrucât prim-vicepreşedintele demisionat al liberalilor, Klaus Iohannis, este şi fost lider al FDGR, forul german a votat întotdeauna împreună cu Uniunea, obţinându-se astfel o majoritate confortabilă.

În contextul noii înţelegeri dintre PNL şi PDL, cele două formaţiuni ar deţine numai zece consilieri, majoritatea fiind însă asigurată prin voturile date de FDGR.

Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu este asigurată în prezent de către Ioan Cîndrea (PSD) şi vicepreşedinţii Ioan Banciu (PSD) şi Marcel Luca (PNL).

Referitor la majoritatea din Consiliul Local (CL) Sibiu, schimbarea alianţelor politice la nivel central nu a produs inconveniente până acum, întrucât FDGR deţine singur majoritatea, celelalte partide având câte doi sau trei consilieri.

CL Sibiu este format din 23 de consilieri, 15 dintre aceştia fiind de la FDGR, trei de la PSD, doi de la PDL, doi de la PNL şi unul de la PC.

Conducerea Primăriei Sibiu este asigurată de Klaus Iohannis, care la alegerile locale din 2012 era preşedinte al FDGR candidând cu susţinere din partea PNL. Ulterior, acesta a devenit prim-vicepreşedinte al PNL şi a renunţat la funcţia de conducere a FDGR, rămânând însă în continuare membru al formaţiunii. La Primăria Sibiu sunt doi viceprimari: Virgil Popa de la PNL, Virgil Popa, şi Astrid Fodor de la FDGR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne