Boc face apel la înţelepciune: Dreapta să lase orgoliile şi să aleagă un singur candidat

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD poate fi bătut cu o singură condiţie, ca dreapta "să lase orgoliile" şi să înceapă discuţiile pornind de la principii, nu de la persoane, scrie Mediafax.

"Dreapta trebuie să aibă înţelepciunea ca, treptat, să ajungă la un singur candidat şi să înceapă discuţiile nu de la persoane, ci de la principii. Dacă vor începe cu persoanele, unificarea dreptei se va bloca, dacă vor începe de la principii, vom avea şansa să avem un singur candidat şi să batem PSD. Până la urmă, aceste alegeri ne arată un lucru: PSD poate fi bătut, rezervorul lor de creştere se cam limitează, se cam închide în 37 - 40%. PSD poate fi bătut cu o singură condiţie: ca dreapta să lase orgoliile de-o parte şi să se lucreze în primul rând pe principii, iar după aceea pe persoane. Dacă vor fi puse accente pe persoane şi pe orgolii, evident că nu se va reuşi învingerea PSD", a declarat Emil Boc.

În opinia lui Boc, în cazul în care se porneşte de la principii atunci dreapta are toate şansele să învingă PSD în toamnă când miza va fi alta şi participarea va fi mai consistentă decât la europarlamentare. Totodată, fostul premier a subliniat că viitorul candidat unic al dreptei ar trebui să fie desemnat de un grup de specialişti care să-l aleagă dintr-un grup de personalităţi capabile să câştige prezidenţialele.

"Viitorul candidat unic al dreptei ar trebui selectat în urma unei proceduri a specialiştilor, nu politicienii să vină, fiecare, cu candidatul propriu, ar trebui să facem inventarul tuturor personalităţilor capabile să câştige prezidenţialele, să se facă o analiză sociologică, cu focus pe grupuri, iar ceea ce va indica acea cercetare pentru întreaga Alianţă, acela să fie susţinut necondiţionat, fără observaţii şi comentarii. Atunci poate câştiga dreapta", a menţionat Emil Boc.

Liderul PDL şi-a manifestat aprecierea faţă de liberali pentru faptul că "au refuzat să se vândă pe un pumn de arginţi PSD-ului şi lui Tăriceanu".

"Acest lucru merită apreciat pentru un partid istoric care a rezistat tentaţiei de a primi doi arginţi, după care să fie vândut pe la spate de Tăriceanu şi să compromită viitorul PNL", a explicat acesta.

Amintim că PDL a aprobat, miercuri, în unanimitate, începerea negocierilor cu PNL în vederea formării unei alianţe şi, potrivit preşedintelui PDL Vasile Blaga, se doreşte totodată constituirea, în final, a unui mare partid de dreapta, care are în vedere nu doar alegerile prezidenţiale din acest an, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne