Blaga, despre alianţa cu PNL: Va fi fuziune prin comasare. Un partid va avea Preşedinţia, iar celălalt, premierul

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat joi, la Gândul Live, că alianţa PDL-PNL va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, ceea ce înseamnă că se va merge pe principiul egalităţii, un partid urmând să aibă Preşedinţia, iar celălalt, premierul.

"Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie între cele două partide, adică se merge pe principiul egalităţii. Nu fuzionează prin absorbţie PDL-ul cu PNL-ul, că nu intrăm noi în PNL să ocupăm funcţiile din acest partid şi nu intră nici PNL-ul în PDL. Vom lucra milităreşte, nemţeşte, zi de zi pentru a face ca lucrurile să meargă liniar, pentru că dorim o fuziune în teritoriu, de jos în sus, nu impusă", a subliniat Vasile Blaga, adăugând că luni se vor înfiinţa comisiile de negociere.

Preşedintele PDL a explicat, de asemenea, că stabilirea candidatului la prezidenţiale din partea alianţei PDL-PNL va avea trei etape. În primul rând este necesară realizarea unei cercetări sociologice care este menită să stabilească un profil al candidatului potrivit, care să fie pe placul românilor. După aceea urmează ca PNL şi PDL să îşi prezinte variantele de candidaţi, ultima etapă fiind aceea a sondajului de opinie.

Vasile Blaga a precizat că este de părere că prezidenţiabilul Cătălin Predoiu răspunde la criteriile pe care el le consideră de importanţă pentru ţară: să continue politica externă, parteneriatul cu SUA, parcursul euroatlatic, statul de drept, respectarea justiţiei, lupta anticorupţie.

„Nu există niciun motiv să renunţăm la domnul Predoiu, pentru că din punctul nostru de vedere, răspunde la aceste întrebări”, a subliniat Vasile Blaga.

Întrebat dacă ar ajuta noua alianţă implicarea preşedintelui Traian Băsescu, liderul PDL a replicat: „Orice vot venit din partea oricui, cu atât mai mult din partea preşedintelui, evident că ar ajuta acest partid. Dar, perpetuarea unei dezbateri publice care să confişte viaţa publică, piaţa publică, cum a fost cea din campania electorală pentru europarlamentare, dintre preşedinte şi premier, pe care premierul şi-a dorit-o cu sufletul la gură, nu ar ajuta cu nimic”.

În opinia lui Blaga, şeful statului „i-ar face jocul lui Victor Ponta” dacă s-ar implica în campania prezidenţială într-un conflict cu premierul. Întrebat dacă într-o situaţie de genul acesta ar interveni şi i-ar recomanda lui Traian Băsescu să se abţină, Blaga a menţionat că nu ar face acest lucru.

„Nu-i putem recomanda nimic, nu-mi permit să-i recomand absolut nimic, domnia sa face ce doreşte, este preşedintele României, este un cetăţean al acestei ţări, care a sprijinit PMP şi, când a fost întrebat dacă e legal, domnia sa a spus textual, este legal, dar nu ştiu dacă este moral”, a susţinut Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne