Iohannis: Monitorizarea de către Ministrul Justiţiei a DNA, DIICOT, Parchet, un lucru foarte bun

Dacă ministrul Tudorel Toader vrea să monitorizeze DNA, DIICOT, Parchet General are tot dreptul să o facă şi chiar e un lucru bun, a precizat Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Monitorizarea de către ministrul Justiţiei a activităţii procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, DNA şi DIICOT este un lucru foarte bun, a susţinut, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, la scurt timp după ce Tudorel Toader şi-a anunţat această intenţie.

"Mi se pare un lucru foarte bun. Dacă citim cu atenţie Constituţia şi legile, Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub ochiul ministrului Justiţiei. Ceea ce e un lucru bun şi chiar mă aştept de la ministrul Justiţiei să sprijine Ministerul Public, pe procurorul general, pe procurorul şef al DNA, pe procurorul şef al DIICOT", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mai precizat că o astfel de iniţiativă este chiar în fişa postului ministrului Justiţiei şi, dacă Toader doreşte să monitorizeze activitatea procurorilor, are tot dreptul să o facă.

"Dacă lucrează împreună, în ceea ce am numit cooperare loială, Ministerul Justiţiei cu Ministerul Public, lucrurile pot merge numai înspre bine, altfel de la începutul anului, când au avut poziţii divergenţe în privinţa OUG 13", a adăugat şeful statului.

Cât despre DNA, a cărei "ingerinţă" în treburile Guvernului Toader a criticat-o aspru, şi despre Lazăr, Iohannis a precizat că e foarte mulţumit de activitatea acestora.

"Sunt foarte mulţumit de activitatea procurorului general şi a DNA. Ministerul Public şi DNA îşi fac foarte bine treaba", a precizat el.

Reamintim că astăzi ministrul Justiţiei a anunţat că, deşi Kovesi şi Lazăr nu vor fi revocaţi din funcţie, activitatea le va fi monitorizată pentru a pentru a nu ieşi din "matca constituţională" a competenţelor pe care le au. Astfel, potrivit lui Toader, se impune "necesitatea instituirii unei atente monitorizări a activităţii pe care o desfăşoară procurorii de la DNA, DIICOT, Parchetul de pe lângă Înalta Curte, o autoritate pe care trebuie să o exercite ministrul Justiţiei."

De-a lungul unei conferinţe ce a durat peste 40 de minute, ministrul Justiţiei a ţinut să explice că DNA a greşit grav cu anchetarea OUG 13, perturbând activitatea Guvernului şi că astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple în viitor. Concret, în opinia lui Toader, CCR a stabilit remediul la problemă, şi anume procurorii nu mai au voie să ancheteze legiuitorii pe viitor. Mai multe informaţii, aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne