Iohannis îi cere demisia lui Ponta. Premierul refuză: "Doar Parlamentul poate să mă demită"

Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat la Cotroceni că cere demisia premierului Victor Ponta
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
05.06.2015

UPDATE. "Mi-a spus că se va gândi (la solicitarea privind demisia - n.r.). Se va sfătui, probabil, cu colegi din partid şi va lua, în consecinţă, o decizie. Eu cred şi sper ca decizia să fie demisia. Aceste declaraţii la cald sau la fierbinte, putem să spunem în această situaţie, trebuie luate cu anumită rezervă.

Eu sunt convins că este nevoie de o zi sau două în care lucrurile se decantează, se clarifică şi, sper, în cursul săptămânii viitoare, să avem un deznodământ al acestei etape din criza politică. Indiferent cum sunt privite lucrurile, nu se poate face abstracţie de ce s-a întâmplat, vineri, la DNA, fiind un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească", a declarat Klaus Iohannis într-un interviu acordat după discuţia cu Ponta de la Cotroceni, notează Mediafax.

* * *

La o scurtă declaraţie de presă făcută de preşedintele României Klaus Iohannnis după consultarea cu premierul Victor Ponta, urmărit de DNA, şeful statului a declarat:

"Este o situaţie imposibilă pentru România ca primul ministru să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte pentru România cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea solicit demisia primul ministru Victor Ponta. Am comunicat acest lucru premierului".

Replica lui Victor Ponta nu s-a lăsat mult aşteptată. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, premierul a precizat că respectă poziţia preşedintelui însă singurul care poată să îl demită este Parlamentul:

"Am avut cu Preşedintele Iohannis o discuţie instituţională extrem de corectă şi civilizată! Respect poziţia sa publică, dar am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demita! Cred că respectarea principiilor constituţionale este esenţială pentru societatea noastră şi în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului şi cetăţenilor acestei ţări! Asta ar însemna dictatură şi cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toţi!".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor