Geoană: Asistăm la un efort concertat de limitare a capacităţii justiţiei de a lovi în corupţia politică

Mircea Geoana
Mircea Geoana (Epoch Times România)

În prezent asistăm la un efort concertat şi la un plan strategic de limitare a capacităţii justiţiei de a lovi în corupţia politică, un lucru extrem de periculos pentru care riscă să înăbuşe orice şansă ca România să se dezvolte ca o ţară cu adevărat europeană în anii ce urmează, a avertizat joi senatorul ex-PSD, Mircea Geoană, relatează Agerpres.

Preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO) susţine că politicienii încearcă revenirea la situaţia anterioară momentului în care justiţia din ţara noastră a început să nu mai aibă inhibiţii atunci când vine vorba de corupţia la nivel înalt.

"Acest lucru e foarte periculos. Dacă România are vreo şansă de dezvoltare în anii care vin, este ca justiţia să continue să facă curăţenie în România. E nevoie şi de elemente de prevenţie a corupţiei la fel de energice ca şi cele de pedepsire, punitive, este perfect adevărat. Din punctul meu de vedere, efortul pe care-l vedem astăzi este unul extrem de periculos şi care riscă să înăbuşe orice şansă ca România să se dezvolte ca o ţară cu adevărat europeană în anii ce urmează", a declarat Mircea Geoană.

În opinia senatorului, avem de-a face cu un plan deliberat, strategic al politicienilor care se simt ameninţaţi de activitatea intensă a justiţiei.

"Politic vorbind, în clipa de faţă, asistăm la un efort concertat şi la un plan strategic de limitare a capacităţii justiţiei de a lovi în corupţia politică. De la Ponta la Tăriceanu, tot ce se întâmplă în Parlament şi în ceea ce vedem în cazul Şova, în Legea ANI, în modificarea Codului de procedură penală, în propunerile legate de incompatibilităţi şi funcţionari publici, care se pregătesc acuma în Parlament, asistăm la un plan deliberat, coordonat de Victor Ponta şi de cei care se simt astăzi ameninţaţi de justiţie, în încercarea de a limita capacitatea justiţiei de a ajunge la cei care sunt corupţi în zona politică.

Că sunt probleme şi-n justiţie, evident că da. Că sunt şi acolo probleme care trebuie rezolvate în interiorul acestei bresle importante, evident că da. Că justiţia are în continuare nevoie de resurse suplimentare, şi nu exclusiv pentru DNA, ci pentru micile tribunale specializate. Nevoia de a sprijini justiţia este foarte importantă. Eu nu sunt absolut deloc de acord cu modul în care partea conservatoare a sistemului politic românesc încearcă practic să revină la sistemul de dinainte în care justiţia era, poate, mai puţin curajoasă, poate mai puţin echipată, poate mai mult dependentă de factorul politic. Ar fi o uriaşă şansă ratată pentru România dacă acest proces ar fi încetinit sau inversat", a subliniat Mircea Geoană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne