Monica Macovei: Votul în cazul Dan Şova a fost blat

Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.06.2015

Invitată la B1 TV, europarlamentarul Monica Macovei a opinat că votul în cazul lui Dan Şova a fost “un blat” şi s-a declarat dezamăgită că preşedintele Iohannis nu a cerut demisia liberalilor care au absentat de la votul în plen.

"Votul în cazul Dan Şova a fost blat. În primul rând au lipsit cei de la PNL. Explicaţiile că cineva a fost plecat din ţara şi pe ceilalţi o să îi analizeze partidul şi o să îi sancţionăm, sunt praf în ochi. Şi dacă o să îi sancţioneze ce mai contează? Imunitatea (lui Şova n.r.) nu s-a ridicat. Şi ştiţi de ce un blat? Pentru că data viitoare s-ar putea să fie unul din PNL şi atunci va fi serviciu contra serviciu. Se va vota tot pentru neridicarea imunităţii. Nici cei din PNL nici cei din PSD nu vor să fie anchetaţi", a declarat Macovei.

Europarlamentarul a mai reamintit că judecătorul decide dacă acesta ar fi trebuit arestat sau nu, nu parlamentarii iar arestarea preventivă se face din mai multe considerente, nu doar gravitatea probei ci şi riscul de a distruge probe, exact acuzaţia pe care i-o aduc procurorii DNA senatorului:

"Dan Şova nu e un om în care să poţi să ai încredere că nu se joacă cu hârtiile, că nu falsifică sau că nu şterge, că nu distruge probe dar asta nu este treaba mea ci a judecătorului. De ce nu lăsaţi, oameni buni, parlamentari, de ce nu lăsaţi procurorul să se ducă la judecător, de ce nu lăsaţi judecătorul să decidă?" a adăugat Macovei.

"Klaus Iohannis nu a cerut demisia absenţilor de la votul pe cazul Dan Şova. Sunt dezamăgită", a mai declarat europarlamentarul, potrivit B1 TV.

Reamintim că Dan Şova a scăpat marţi de arest, în urma unui vot secret cu bile, rezultatul fiind foarte strâns. 72 de senatori au votat împotriva cererii DNA de încuviinţare preventivă a lui Şova, 66 au fost pentru, în timp ce 2 voturi au fost anulate. De la şedinţa de ieri au absentat 11 senatori PNL, al căror vot ar fi putut inclina balanţa în favoarea arestării fostului partener de avocatură al premierului Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor