Orban: PSD şi "prelungirile sale ticăloase", televiziunile lui Ghiţă şi Voiculescu, au dus cea mai mizerabilă campanie

Prezent miercuri seară în platou la Realitatea Tv, vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a tunat şi a fulgerat despre campania "murdară" desfăşurate de PSD şi de "prelungirile ticăloase" ale partidului, respectiv televiziunile lui Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu, România Tv şi Antena 3.
Andrei Pricopie
06.11.2014

alte articole

Ludovic Orban (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.11.2014

Prezent miercuri seară în platou la Realitatea Tv, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a tunat şi a fulgerat despre campania "murdară" desfăşurată de PSD şi de "prelungirile ticăloase" ale partidului, respectiv televiziunile lui Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu, România Tv şi Antena 3.

Poşta Română, agent de campanie PSD

Liderul liberal şi-a exprimat revolta că instituţiile statului au fost transformate în filiale PSD, dând exemplul Poştei Române care a distribuit pensionarilor pliante mincinoase în care scria că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensiile.

"Distribuirea fluturaşului prin Poşta Română cu Iohannis care taie pensiile. Asemenea minciună gogonată nu a existat în istorie (...) Majoritatea poştaşilor au făcut campanie pentru Victor Ponta, în momentul în care le-au înmânat pensia şi cardul de sănătate. Gândiţi-vă că acest mod de a face campanie, utilizând instituţiile statului vizează penalul, este practic transformarea instituţiilor statului în filiale PSD. CCR a interzis tăierea pensiilor. Cum să zici despre un om că vrea să taie pensiile şi, mai ales, să reuşeşti să îi determini pe oameni să creadă această minciună gogonată? Mi se pare o performanţă demnă de aparatele de propagandă ale aparatului nazist, ale partidului sovietic condus de Stalin", a declarat revoltat Ludovic Orban.

Minciuni şi banii de la UE transformaţi în mită electorală

Liderul PNL a trecut în revistă atât atacurile sub centură care l-au vizat pe Iohannis, cât şi modul în care Guvernul a aranjat ca nu mai puţin de 6,5 milioane de persoane să primească de la primari pachete de 18 kile de alimente exact în turul al doilea al prezidenţialelor, în cadrul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

"Este de neacceptat să câştigi voturi din ajutoarele sociale primite de la UE şi asta s-a întâmplat (...) fructificând resursele care le sunt alocate de la nivelul UE arată că nu eşti demn să trăieşti într-o Românie a secolului XXI şi asta a făcut PSD (...) O campanie mai mizerabilă decât cea dusă de PSD şi de prelungirile ticăloase ale PSD, mă refer la televiziunile lui Sebastian Ghiţă şi la televiziunea lui Dan Voiculescu nu a existat de la revoluţie până astăzi. Atâtea minciuni, defăimări, calomnii la adresa candidatului Klaus Iohannis nu am auzit în nicio campanie, nici măcar în cea din '90 a lui Ion Iliescu. Prezinţi casa părinţilor lui Iohannis, palatul lui Klaus Iohannis din Germania, când ştiau că sunt chiriaşi într-o mansardă, din acel imobil; să spui că Klaus Iohannis taie pensiile, când în programul prezidenţial, unul dintre obiectivele principale este creşterea veniturilor", a mai precizat Orban.

Oameni ameninţaţi şi primari cumpăraţi cu bani de la bugetul de stat

Liderul PNL acuză că beneficiarii ajutorului social au fost ameninţaţi sistematic că nu li se va mai acorda ajutorul social, dacă nu vor vota cu Ponta.

"Nu pot să zic că nu înţeleg, dar mi se pare ceva contra firii. M-am tot întrebat de ce îşi votează călăii politici, cei care conduc aceste judeţe de atâta timp, de la Mehedinţi până la Teleorman, de la Brăila până la Giurgiu. Trebuie să te duci în fiecare localitate ca să înţelegi despre ce e vorba. Nu o fac de bunăvoie aceşti oameni. Exemplu: beneficiarii ajutorului social au fost ameninţaţi sistematic că nu li se va mai acorda ajutorul social dacă nu vor vota cu Ponta, sunt dependenţi, pentru a-şi asigura subzistenţa, de toate aceste venituri care le sunt acordate. Neoferindu-le posibilitatea de a-şi găsi locuri de muncă decente, sunt dependenţi de primari", a adăugat acesta.

Totodată, Orban afirma că primarii care au trecut la PSD, în urma ordonanţei traseismului iniţiată de Liviu Dragnea, au fost cumpăraţi cu bani de la bugetul de stat.

"Prin OUG 55, privind traseismul politic, care nu s-a încheiat episodul, în judeţul Dâmboviţa au trecut la PSD 26 de primari. În aceste localităţi, primarii au trecut la PSD contra unor sume de bani alocate din bugetul de stat. Ciocăneşti a primit 90 de miliarde de lei vechi, de la Guvernul Ponta, pentru trecerea de la PDL la PSD. Este corupţie electorală, chiar dacă alegerile prezidenţiale se vor încheia, nu renunţăm la plângerea penală formulată pentru acest grav proces de corupţie electorală. În Şelari, ordinul dat de PSD a fost ca primarul, când pleacă, să plece cu toţi consilierii locali", a subliniat vicepreşedintele liberal.

Listele suplimentare şi turismul electoral

O altă problemă ridicată de Orban sunt cei peste 1 milion de alegători care au votat pe listele suplimentare, cel mai mare procent regăsindu-se în topul judeţelor rurale, fără mulţi studenti sau turişti.

"Procentajul e mare în judeţe unde nu există temei pentru a exista o migraţie a populaţiei, o staţionare. La Pucioasa există un motiv pentru listele suplimentare, pentru că acolo există o staţiune balneoclimaterică. La Teleorman nu ştiu să existe vreun obiectiv turistic important. Oamenii au fost plimbaţi să voteze. Am solicitat Autorităţii Electorale Permanente, care este instituţia statului investită cu controlul alegerilor, să facă de urgenţă analiza listelor suplimentare, pentru identificarea votanţilor multipli. Am spus organizaţiilor noastre să analizeze listele suplimentare şi vom încerca să identificăm şi prin comparaţie cu listele electorale permanente, votanţii multipli. Sunt convins că au existat votanţi care au votat de mai multe ori, cum au existat la toate alegerile din 2007 până acum, de când se face această monotorizare.

Cred că acest lucru trebuie să revină în atenţia organelor statului, pentru că este un proces de fraudare. Evident că oamenii sunt duşi să voteze în mai multe locuri pentru că primesc bani. Corupţia în procesul electoral există. Satul Româneşti, dintr-o comună din judeţul Dâmboviţa, unde cei mai mulţi cetăţeni sunt de etnie rromă, până la ora 5 votaseră 45 de cetăţeni până când un lider local PSD a venit în sat şi până la 9 au votat 700 de oameni. În România rurală, din sud, cum se obţin voturile ar scandaliza pe orice cetăţean, care trăieşte într-un oraş; care de cele mai multe ori îl umileşte pe cetăţeanul care votează. În faţa fiecărei secţii de votare, au existat grupuri de PSD, care de fiecare dată când atenţionam poliţia plecau şi după reveneau", a comentat vicepreşedintele PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor