Iohannis dă vina pe Jandarmerie pentru violenţele de la mitingul Antenei 3

Andrei Pricopie
12.08.2014

alte articole

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.08.2014

Spre deosebire de colegul său Mihai Răzvan Ungureanu, care a condamnat ferm instigarea la violenţă a postului Antena 3 care a dus la manifestările violente de duminică de la Palatul Cotroceni în cadrul cărora au fost agresaţi o serie de jurnalişti, prezidenţiabilul Klaus Iohannis a susţinut că, deşi protestul a fost unul neautorizat, de vină pentru incidentele violente este doar Jandarmeria care nu şi-a făcut datoria şi nu a impus ordinea publică, relatează Mediafax.

"Plimbarea în jurul Palatului Cotroceni e o chestiune puţin diferită. Acolo a fost un protest neautorizat, ceea ce poate fi discutat dacă e bine sau rău, dacă oamenii au simţit că trebuie să-şi arate adeziunea sau protestul. Poate fi discutat", a declarat Iohannis.

Din altă perspectivă, Iohannis a afirmat că nu este de acord cu incidentele violente şi acuză Jandarmeria de lipsa de reacţie, mai ales că protestul a fost anunţat prin intermediul Antena 3.

"Aici cred că autorităţile au greşit. Indiferent dacă e o manifestare autorizată sau nu, Jandarmeria e obligată să ia măsuri să fie ordine, să nu fie oameni bruscaţi împinşi, jigniţi. Acest lucru nu s-a întâmplat. Aici cred că s-a greşit. Jandarmeria trebuia să fie acolo, pentru că nu a fost greu de aflat că se întâmplă, a fost convocare prin televizor, toată lumea a ştiut ce va fi, trebuia să fie Jandarmeria acolo, să impună ordinea publică", a precizat Iohannis.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat luni, după conferinţa de presă a ACL, că a urmărit special evenimentul să vadă dacă aduce cineva vorba despre "mineriada lui Gâdea".

"Am urmărit special conferinţa de presă a ACL. Niciun cuvânt despre mineriada lui Gâdea de ieri. Nimic. Şi-au împărţit nişte funcţii preşedinte-premier şi cam atât. În rest, sunt terifiaţi de Antena3. Le tremură nădragii numai când se gândesc că-i execută domnu Gâdea. Absolut jenant. Nimic despre jandarmeria lui Ponta, nimic despre mitinguri neautorizate, agresarea jurnaliştilor etc. Dacă asta nu e blat cu puterea, atunci nu ştiu care e".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor