Klaus Iohannis a fost desemnat prezidenţiabilul ACL

Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.08.2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a fost desemnat luni candidatul alianţei PNL-PDL (ACL) la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Alegerea a fost prefigurată de şedinţe ale Birourilor Permanente Naţionale ale celor două partide şi de o şedinţă a Biroului Politic Naţional comasat PNL-PDL.

Proaspăt desemnat prezidenţiabil al ACL, după un proces de selecţie în care l-a avut contracandidat pe fostul ministru al justiţiei, Cătălin Predoiu, Iohannis le-a promis românilor că va garanta păstrarea actualului parcurs pro-occiental al politicii externe a României şi că va fi un garant al funcţionării corecte a justiţiei.

„Sunt două zone în care, ca preşedinte, voi garanta parcursul de până acum: politica externă şi independenţa justiţiei şi funcţionarea corectă a acesteia”, a declarat Iohannis.

În materie de politică externă, Iohannis a afirmat că pentru el opţiunile fundamentale ale României sunt parteneriatul cu SUA, apartenenţa la NATO şi UE, direcţia României spre Vest, spre Occident, statutul de aliat strategic sunt nenegociabile.

„Candidatura mea arată maturizarea societăţii româneşti”, a declarat anterior Klaus Iohannis, afirmând că este timpul ca românilor să le fie oferită o altă perspectivă a naţiunii, un nou model de ţară, cel al unei Românii "cu adevărat occidentale".

Totodată, Iohannis a declarat că, în calitate de preşedintele al ţării, va fi un model de "onestitate, echilibru, bună credinţă, comportament: „Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi mai multă seriozitate”, a afirmat Iohannis, citat deHotnews.

„Le propun românilor un deceniu de prosperitate şi stat de drept. Cred că e nevoie şi de mai mult respect între noi. Nu mă veţi auzi adresându-mă premierului altfel decât 'domnule'”, a adăugat Iohannis.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a salutat desemnarea lui Iohannis, asigurându-l că „sutele de mii de militanţi PDL” se vor alinia în spatele lui şi îl vor susţine exemplar.

„Vă garantez dl Iohannis că în spatele dvs se vor alinia sutele de mii de militanţi ai alianţei creştin liberale, şi ştiţi capacitatea de organizare a zonei care vine din PDL”, a declarat Blaga.

Blaga a mai anunţat că odată cu desemnarea lui Iohannis prezidenţiabil, Predoiu a fost desemnat premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor