Ponta, despre mitingul Antenei 3: E un lucru bun pentru democraţie ca oamenii să îşi spună părerea

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că ministrul de Interne Gabriel Oprea l-a informat cu privire la mitingul pro-Antena 3 de la Palatul Cotroceni şi că toată lumea şi-a făcut datoria. În ciuda evenimentelor violente în cadrul cărora au fost agresaţi o serie de jurnalişti, premierul Ponta a evitat un răspuns tranşant, nu a condamnat violenţele, ci a susţinut că este un lucru bun pentru democraţie ca oamenii să îşi spună părerea, însă cei care încălcă legea trebuie să plătească.

"L-am întrebat pe ministrul de Interne, m-a informat că toată lumea şi-a făcut datoria şi cine încalcă legea plăteşte. E un lucru bun pentru democraţie ca oamenii să îşi spună părerea. Este fundamental ca mass-media să fie independentă de orice fel de presiuni. O societate democratică nu poate exista fără libertatea presei", a precizat Victor Ponta.

Întrebat cum comentează faptul că o jurnalistă a fost agresată în plină stradă de un protestatar, în timp ce jandarmii n-au intervenit, Victor Ponta a replicat: "Fiecare om care încalcă legea plăteşte. Ministrul de Interne vă va comunica".

O serie de reporteri au fost la un pas să fie linşaţi la protestul Antenei 3, după ce "plimbarea" anunţată de jurnaliştii Antena 3, în frunte cu directorul postului Mihai Gâdea şi cu Mircea Badea, a devenit un miting de protest în toată regula, neautorizat şi care a blocat artere de circulaţie intens traficate

Reporterul B1 Tv Mădălina Dicu, care a fost lovită violent cu piciorul în timpul aşa-zisei "plimbări", a depus plângere la Poliţie. Potrivit B1.ro, Agresorul acesteia, Alexandru Gheorghiu, a fost identificat şi dus la Secţia 22 pentru audieri, iar acum este urmărit penal pentru loviri şi alte violenţe, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, susţine că Ponta vede oroarea de ieri, un miting fără autorizaţie, cu violenţe, drept o manifestare a democraţiei. Iar Ponta va fi viitorul preşedinte, pentru că opoziţia consimte prin tăcere. În ceea ce priveşte declaraţia premierului potrivit căreia toată lumea şi-a făcut datoria, acesta aminteşte că Instigatorii sunt bine mersi şi nu i-a tras nimeni la răspundere.

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a comentat, de asemenea, în termeni duri incidentul de la Cotroceni: "La protestele de astăzi (duminică - n.r.), de la Palatul Cotroceni, am văzut faţa hidoasă a urii propagată de Antena 3, postul de televiziune al lui Dan Voiculescu. Este vorba de instigare la violenţă. Există suficiente elemente de ordin legal ca Parchetul să se autosesizeze. Este absolut necesară sesizarea parchetului. Sunt fapte foarte grave. Vedem cum o manipulare controlată poate aduce oamenii în stradă. Astfel, asistăm la naşterea extremei politice", a avertizat fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne