Iohannis către Ponta: "Habar n-aveţi cum să guvernaţi o ţară, cum vreţi să fiţi preşedinte?"

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat vineri la Brăila că ar vrea să se întâlnească cu prezidenţialul Victor Ponta, pentru a-l privi direct în ochi şi pentru a-l întreba: ”domnule Ponta, habar n-aveţi cum să guvernaţi o ţară, cum vreţi să fiţi preşedinte?”.

"Domnul Ponta, care nu vrea să se întâlnească cu mine, nu ştiu de ce, merge peste tot şi spune că eu nu vreau să mă întâlnesc cu el. Domnul Ponta nu vrea să se întâlnească cu mine, dar eu vreau să mă uit în ochii lui. Păi, aşa cum mă întâlnesc cu voi, aşa vreau să mă uit în ochii lui şi să-i spun: domnule Ponta, habar n-aveţi cum să guvernaţi o ţară, cum vreţi să fiţi preşedinte?", a declarat Iohannis.

La începutul săptămânii, Universitatea de Vest din Timişoara le-a adresat celor doi candidaţi la cea mai înaltă funcţie din stat o invitaţie la o dezbatere electorală organizată în cadrul instituţiei. Dar, candidatul PSD a respins invitaţia universităţii, lăsându-l pe liderul ACL în căutarea unei confruntări publice directe.

În cadrul discursului electoral desfăşurat la Brăila, Klaus Iohannis a mai afirmat că, pe parcursul primului tur al campaniei electorale, contracandidaţii săi au aruncat cu „venin şi minciună” asupra sa.

”Aţi fost minţiţi, vi s-a spus că vreau să tai pensiile, mare minciună, eu vreau să ajung preşedintele României pentru a avea un Guvern care să facă să crească economia şi să vă crească salariile şi pensiile”, a declarat acesta.

Făcând referire la Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre posibilii prim-miniştri propuşi de Victor Ponta, candidatul ACL a afirmat că este improbabil ca Tăriceanu să fie capabil să-şi îndeplinească obligaţiile, atunci când PSD-ul îi va cere să mărească impozitele şi taxele.

”Îl văd pe domnul Ponta venind de mână cu un prim-ministru de vreme bună, cu un prim-ministru care a mai fost o dată prim-ministru. Mă surprinde şi mă întreb cum vrea oare domnul Tăriceanu anul viitor să stea în faţa oamenilor, când PSD îi cere să mărească impozitele şi taxele, când îi cere să renunţe la cota unică. Nu este bine şi nu va face bine această schimbare”, a adăugat Iohannis, aflat la Brăila în turneul electoral din turul doi al alegerilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne